Kruidenproeverij bij Natuur- en Milieucentrum

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto via Pixabay

Op zondag 26 mei organiseert IVN Weert e.o. een kruidenproeverij bij Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert. Iedereen die belangstelling heeft voor wat er in de vrije natuur groeit en bloeit aan wilde en vergeten groenten en kruiden is van harte welkom om op pad te gaan met de bevlogen gidsen van IVN Weert e.o., waaronder een oud-chef-kok.

De gidsen laten je zien wat er aan kruiden en vergeten groenten te vinden is in de tuin van het Natuur- en Milieucentrum en de omgeving. Er wordt informatie gegeven over het gebruik van de planten in het verleden en heden.  Tijdens de wandeling worden planten verzameld, die aansluitend gebruikt worden door de chef bij de bereiding van heksenpesto. Deze pesto kan aansluitend geproefd worden.

Na afloop van de excursie krijg je een potje pesto en de receptuur mee naar huis. Daarnaast ontvang je ook een document met afbeeldingen en informatie over wilde en vergeten groenten en kruiden. Zo kun je zelf thuis ook gaan kokkerellen met de planten die je tijdens de wandeling gezien hebt.

Praktische informatie

  • Datum: zondag 26 mei 2024
  • Tijd: 14.00 – 16.30 uur
  • Locatie: Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4 in Weert
  • Kosten € 5,- (kinderen t/m 12 jaar gratis)
  • Aanmelden: uiterlijk 23 mei via [email protected]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie