Noorderlicht verlicht de hemel boven Weert

Opmerkelijk Reageer 1 min. leestijd

Afgelopen nacht werden inwoners van Weert getrakteerd op een relatief zeldzaam en spectaculair natuurverschijnsel: het noorderlicht was duidelijk zichtbaar aan de hemel. Dit natuurverschijnsel, dat meestal alleen in de poolgebieden te zien is, verraste vele nachtelijke kijkers in de regio Weert.

Verschillende inwoners grepen hun kans om dit unieke moment vast te leggen en stuurden prachtige foto’s in. De kleuren van het noorderlicht, variërend van groen tot paarsachtig roze, versierden de nachtelijke hemel en creëerden een bijna magische sfeer over de stad.

Het noorderlicht komt voort uit een sterke geomagnetische storm, die ervoor zorgde dat de zonnedeeltjes dieper in de atmosfeer van de aarde konden doordringen. Het resultaat was een adembenemend lichtspel dat zelden zo zuidelijk te zien is.


Ingestuurde beelden van o.a.: Carlo van Hout, Sem, Bogusia Kolouszek-van Moorsel, Maarten, Steffie, Robert, Lisanne, Mirjam, Sjoerd, @tulfer (Instagram) en Lisette 🙏

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie