Lezing en tentoonstelling over Jan Tullemans in Museum W

Aandacht voor zijn honderdste geboortejaar 

Kunst en Cultuur Reageer 2 min. leestijd
Foto via Museum W

In 2024 viert Museum W het honderdste geboortejaar van kunstschilder Jan Tullemans (1924-2011). Ter ere van dit eeuwfeest is tot 1 september 2024 in de Raadzaal een serie niet eerder getoonde aquarellen te zien. De unieke presentatie geeft een indruk van het oeuvre van de veelzijdige kunstenaar, die zowel bekend is geworden als schilder, aquarellist en tekenaar. Op zondag 16 juni om 15.00 uur verzorgt Frits Nies, te midden van deze aquarellen, een lezing over het leven en werk van Jan Tullemans.

Aquarellen van Jan Tullemans 

De selectie gepresenteerde aquareltekeningen komt uit de collectie van Museum W. Tullemans doneerde de werken aan het museum vlak voordat hij op 86-jarige leeftijd overleed. Daardoor zijn alle facetten van zijn oeuvre goed vertegenwoordigd in de museale collectie. De aquareltekeningen zijn echter nog niet eerder aan het publiek getoond. Het honderdste geboortejaar is een feestelijke aanleiding om een ode te brengen aan deze voor Weert belangrijke kunstenaar. Naast een actief leven als kunstschilder en docent, leverde Tullemans namelijk ook een niet geringe bijdrage aan de ontwikkeling van het culturele klimaat van Weert. 

Tullemans werd bekend met zijn veelal figuratieve en kleurrijke schilderijen, waarvan zijn zelfportretten en stillevens de bekendste zijn. Ook Weert en omgeving gebruikte hij veelvuldig als thema. De aquareltekeningen kennen een andere inspiratiebron; hierin verbeelde Tullemans onder andere landschappen, zijn atelier en familieaangelegenheden. 

Praktische informatie over de lezing

  • Datum: zondag 16 juni 2024
  • Locatie: Museum W, Meikoel 2 in Weert
  • Tijd: 15.00 uur tot 16.00 uur
  • Kosten: enkel de entree voor het museum
  • Reserveren: [email protected] of 0495-531 920

De presentatie ‘Jan Tullemans: Aquarellen’ in de Raadzaal van Museum W is nog te zien tot en met 1 september 2024. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie