Nieuwe woningbouw in Maarheeze

Algemeen Reageer 1 min. leestijd

Maarheeze – Het college van B&W heeft ingestemd met plannen voor een nieuwe woningbouwlocatie in Maarheeze. Tussen de Sterkselseweg en de Broekweg zal een woonwijk verrijzen met ongeveer 80 nieuwe huizen in verschillende soorten en maten.

Locatie

De gronden aan de oostzijde van de Sterkselseweg, grenzend aan de westzijde van woonwijk ‘Bruine Akkers’, zijn eigendom van ontwikkelmaatschappij Ruimte voor Ruimte. Samen met enkele gronden van de gemeente biedt deze locatie ruimte voor ongeveer 80 nieuwe woningen. Belangrijke uitgangspunten voor de ontwikkeling zijn betaalbaarheid, een open karakter en groen, gezien de ligging aan het wandelbos richting het buitengebied.

Betaalbare en diverse woningen

Het wordt een woonwijk met betaalbare woningen en verschillende soorten huizen. Denk hierbij aan rijtjeshuizen, rug-aan-rug woningen, beneden-boven woningen, appartementen en twee-onder-een-kapwoningen, maar ook zelfbouwkavels. Ongeveer 40% van de woningen bestaat uit sociale huur- en koopwoningen.

Ontwikkelaar Ruimte voor Ruimte gaat nu samen met de gemeente de plannen verder uitwerken.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie