Onweersbuien met veel regen op komst

Informatie Reageer 1 min. leestijd

Voor een groot deel van het land geldt vanmiddag code geel, zo ook voor Limburg. Tussen 15.00 uur en middernacht is er in deze regio kans op onweersbuien met veel regen, windstoten en hagel.

De onweersbuien verplaatsen zich vanaf de tweede helft van de middag vanuit het zuiden naar het midden en westen. Hierbij kan plaatselijk in korte tijd veel regen vallen, met mogelijk wateroverlast als gevolg. Ook windstoten en hagel kunnen hinder opleveren voor het verkeer en buitenactiviteiten. Rond middernacht worden de buien minder zwaar.

Volgens het KNMI kan er bij de onweersbuien van vanmiddag in een uur tijd meer dan 30 mm regen vallen en is hagel van 1 tot 2 cm doorsnede mogelijk. Bovendien worden plaatselijk windstoten tot rond 70 km/uur verwacht. Het advies is dan ook om hier rekening mee te houden en voorzichtig te zijn.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie