Dames 1 Rapiditas in bekerfinale tegen MEOS

Sport Reageer 3 min. leestijd
Foto via HV Rapiditas

Aankomend weekend worden door handbalvereniging Rapiditas uit Weert de bekerfinales regio Limburg georganiseerd. De Dames 1 van Rapiditas mogen in eigen huis strijden om de beker in de regionale derby tegen MEOS Dames 2.

Overtuigend geplaatst

Het eerste damesteam van handbalvereniging Rapiditas heeft zich overtuigend geplaatst voor de finale met een ruime winst (28-18) op Zwart-Wit uit Munstergeleen. Na een tweede plaats in de reguliere competitie is winst van de beker natuurlijk een geweldige bekroning van het seizoen. De tegenpartij uit Nederweert in deze bekerfinale won eerder nipt van het team Dames 2 van Rapiditas uit Weert en voorkwam hiermee een finale tussen 2 teams van Rapiditas. 

De dames van Rapiditas hebben in de competitie twee keer van de MEOS dames gewonnen en ook zij hebben een mooi handbalseizoen gehad. Coach Mathijs Woolderink: ‘Finales zijn nu eenmaal andere wedstrijden dus wij wanen ons zeker nog niet gewonnen. Op papier zijn wij favoriet en daar gaan we ook zeker niet voor weglopen.’

Geweldige groei

De ploeg uit Weert heeft een geweldige groei doorgemaakt. Woolderink: ‘Twee jaar terug nog nèt niet gedegradeerd en dit jaar zijn we 2e in de competitie geworden. Voor ons zou deze beker een mooie kers op de taart zijn. Een verzilvering van twee mooie seizoenen groei. Zowel individueel als team.‘

Het belooft, voor de teams en het publiek, een spannende wedstrijd te worden. Wil je de dames aanmoedigen, kom dan aanstaande zondag naar sporthal Aan de Bron in Weert. De eerste wedstrijd start om 10.00 uur. Het startsignaal van de derby Rapiditas – MEOS is om 14.45 uur. Alle wedstrijden zijn gratis toegankelijk tijdens deze regionale bekerfinales in sporthal Aan de Bron.

Programma

  • 10.00 uur: Vlug en Lenig Dames B2 – Groot Venlo Dames B2
  • 11.30 uur: Groot Venlo Heren B1 – Bevo HC/Swift Heren B1
  • 13.15 uur: BFC Dames A1 – MIC Dames A1
  • 14.45 uur: Rapiditas Dames 1 – MEOS Dames 2
  • 16.30 uur: Gemini (V) Heren 2 – BSAC Heren 1

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie