Programma ontdekkingsmissie Kamp Kanaalzone bekend

Uitgaan Reageer 5 min. leestijd

Bedrijven op de Weerter Kanaalzone openen op zaterdag 25 mei de deuren voor een exclusief kijkje in de keuken. BIZ Kanaalzone I & II presenteert een gezamenlijke open dag onder de gethematiseerde noemer Kamp Kanaalzone.

De ontdekkingsmissie bij lokale bedrijven begint op het Basiskamp, een ingericht plein aan de Drukkerijstraat (parkeerplaats Life Style Vitae). Hier kunnen bezoekers genieten van een gratis kopje koffie, thee of glaasje fris, aangeboden door BIZ Kanaalzone. Het plein wordt van sfeer voorzien door de klanken van liveband The Golden Oldies. Kloppend hart van het Basiskamp is de infomarkt, waarop een aantal bedrijven zich alvast voorstelt en leuke acties presenteert.

Vanuit het basiskamp kunnen bezoekers op eigen gelegenheid de geopende bedrijven bezoeken of gebruikmaken van gratis elektrische shuttles. De missiekaart, het programmaboekje van Kamp Kanaalzone, wijst de weg. Met het thema ‘ontdekkingsmissie’ wordt benadrukt dat er zaken te ervaren zijn die anders niet zomaar kunnen.

Veelzijdig aanbod

Maar liefst twaalf verschillende bedrijven heten bezoekers van harte welkom voor een rondleiding, demonstratie of presentatie. De Weerter Kanaalzone kent een uiterst veelzijdig aanbod met grote en kleine bedrijven in veel verschillende branches, goed vertegenwoordigd bij de deelnemers aan de open dag.

Zo laat Limagrain Ingredients, voor velen bekend als de historische meelfabriek, bezoekers binnen voor een bijzondere blik op het productieproces. Vlak daarnaast aan de Industriekade ligt Nukamel, waar men hoogkwalitatieve voeders voor jonge landbouwhuisdieren voor klanten wereldwijd produceert.

Joosten Young Animal Nutrition exporteert jongdiervoeding naar landen op vrijwel alle continenten. Het bedrijf bestaat 150 jaar en is een van de oudste ondernemingen in Weert. Ook Frencken BV heeft een rijke historie met ruim 120 jaar ervaring, als dé specialist in ontwikkeling, productie en verkoop van diverse lijmen. Iets verderop aan de Havenweg zijn bezoekers van harte welkom bij Logistic Centre Weert, waar ze worden meegenomen in het logistieke proces vanaf het moment dat ze een online bestelling plaatsen.

Aan de Parallelweg heten Mogador, gespecialiseerd in begeleiding en coaching met een holistische benadering, en Kr8tig iedereen van harte welkom. Kr8tig is een werk-/leerbedrijf voor zij die uitvallen in het reguliere arbeidsproces en onderwijssysteem. In het pand zijn een fietsenmakerij, auto- en metaalwerkplaats, ICT-afdeling alsook een keuken met restaurant en bakkerij te vinden.

Bij Life Style Vitae Leefstijlclub en FysioLifeStyleWeert worden geïnteresseerden op (inter)actieve wijze meegenomen in de achtergronden en handelingswijzen van de bedrijven die zich respectievelijk specialiseren in duurzame gezondheid en fysiotherapie.

Niet ver daarvandaan worden bezoekers ondergedompeld in de ‘moswereld’ van Moswand.eu, waar specialisten het productieproces laat zien en inspiratie op te doen is in de showroom. Eveneens aan de Hoolstraat ligt Geboortegift, de grootste leverancier van luiercadeaus in Europa. Daar is onder andere de grootste luiertaart van Europa te zien. EventHut aan de Straevenweg geeft een blik in de wereld van evenementen, als totaalontzorger bij evenementenorganisaties en verhuurder van onder andere koelwagens, koelcontainers en tapwagens.

Voor jong en oud

Een bezoek aan Kamp Kanaalzone is leuk voor jong en oud. Zo kan de jeugd op het kinderplein van het Basiskamp de uitdaging aangaan op de stormbaan en precisie oefenen op de midgetgolfbaan. Daarnaast is er een zogenoemde Junior missie: vind alle letters bij de deelnemende bedrijven, combineer ze tot het juiste antwoord en maak kans op een van de vijf bioscoopbonnen. Het spel staat uitgelegd op de missiekaart, het programmaboekje dat op het Basiskamp en bij alle deelnemende bedrijven te verkrijgen is.

Parkeren

Omdat de parkeerplaats van Life Style Vitae is ingericht als het centrale plein, wordt voor parkeren verwezen naar een extra parkeerstrook op de Industriekade. Met bebording wordt de juiste aanrijroute aangegeven en verkeersregelaars leiden alles in goed banen. Vanwege te verwachten drukte roept de organisatie op om wanneer mogelijk met de fiets te komen.

Praktische informatie over het evenement is te vinden op www.kanaalzoneweert.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie