Themalezing over MH17-ramp door Weerter veteraan Van Eldik

Uitgaan Reageer 3 min. leestijd
Archieffoto

Op dinsdagmiddag 4 juni 2024 organiseert de afdeling Weert van de Bond van Wapenbroeders een presentatie door Atty van Eldik over zijn inzet in Oekraïne direct na de MH17-ramp. Van Eldik zal met beeld en geluid delen waarom hij daar was, welke uitdagingen hij tegenkwam, hoe de besluitvorming in die roerige periode verliep en wat hij op de crashsite aantrof.

Veteraan Atty van Eldik was vanaf 9 januari 1978 tot 1 augustus 2022 in actieve dienst. Op 1 augustus 2022 ging Atty met FLO (Functioneel Leeftijds Ontslag). Vanuit diverse functies werd hij onder meer uitgezonden naar Joegoslavië (logbase Pleso) en Afghanistan (Masar E-Sarif).                     

Naar aanleiding van de MH17-ramp werd Van Eldik van juli tot september 2014 uitgezonden naar Oekraïne. Daar was hij verantwoordelijk voor de constante afwikkeling van de inzet ter plaatse en dat was in de praktijk niet altijd even gemakkelijk. Zijn lezing verhaalt zijn persoonlijke beleving van die periode, het is dus geen politiek of defensiestandpunt. 

Sinds 2000 is Atty penningmeester van de Bond van Wapenbroeders (RCT ZW-NL). Vanaf april 2017 is hij penningmeester van de Stichting Limburgse Veteranen Dagsinds oktober 2022 penningmeester van de SKVGOL en hij is al jarenlang lid van de afdeling Wapenbroeders Weert.                    

Programma

  • 14.30 tot 15.00 uur – Ontvangst bij café-restaurant Bee-j Bertje op Laar met koffie en vlaai
  • 15.00 uur – Opening saamhorigheidsbijeenkomst door voorzitter Peter van den Berg en huishoudelijke mededelingen over de afdeling Weert en de lezing over de MH17 in het bijzonder
  • 15.30 tot 16.30 uur – Lezing MH17
  • 17.00 tot 19.00 uur – Barbecue voor geïnteresseerden (mits vooraf opgegeven en betaald)

Aanmelden

Iedere geïnteresseerde is welkom al dan niet met partner. De afdeling Weert zal in elk geval uitnodigingen versturen naar alle Wapenbroeders van het RCT. Via de gemeente Weert zullen ook de Weerter Veteranen worden uitgenodigd maar vanzelfsprekend zijn ook (ex)militairen en burgerpersoneel Defensie van de KMS en overige geïnteresseerde burgers uit de regio Weert e.o van harte welkom.

Aanmelden is verplicht en kan tot 20 mei bij Peter William Schreuders, secretaris van de Wapenbroeders Weert, via [email protected] of 06-51238413. De kosten bedragen € 5,- per persoon voor de lezing met koffie en vlaai (uitgezonderd leden van Wapenbroeders Weert) en € 15,- per persoon voor de barbecue met twee drankjes (€ 10,- voor leden van Wapenbroeders Weert).

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie