Weert Lokaal wil stille dood concertzaaltje voorkomen

Politiek Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto WdG - Concertzaaltje

“Sterft het concertzaaltje een stille dood?” Niet als het aan Weert Lokaal ligt. In 2020 was er al veel aandacht voor het behoud van het voormalige concertzaaltje van RICK in het Muntcomplex. Sindsdien is de toekomst van deze zaal nog onzeker. De politieke partij vraagt opnieuw aandacht voor deze kwestie door een brief te sturen naar het college van burgemeester en wethouders.

Toezegging

Weert Lokaal diende destijds een motie in voor het behoud van het zaaltje. Deze motie werd ingetrokken na een stevige toezegging van de toenmalige portefeuillehouder, wethouder Van Eijck. Sindsdien hebben verschillende politieke partijen herhaaldelijk om een update gevraagd. Telkens was het antwoord dat de eigenaar in gesprek was met verschillende partijen om de exploitatiemogelijkheden te verkennen. Vier jaar later moet Weert Lokaal echter vaststellen dat er van die gesprekken niets concreet is geworden. Jurrella Kleinmoedig, fractievoorzitter van Weert Lokaal, merkt op: “Met de kennis van nu zouden we het behoud en gebruik van het concertzaaltje anders hebben moeten afdwingen.”

Belangstelling

Onderzoek door Weert Lokaal wijst uit dat er nog steeds belangstelling is voor het gebruik van het concertzaaltje, bijvoorbeeld door het Munttheater. Echter, ondanks beweringen van de wethouder dat eigenaar Hebru onderzoeken naar mogelijke samenwerkingen met andere partijen aan het voorbereiden was, blijkt dat deze gesprekken nooit serieus van de grond zijn gekomen, zo meldt Weert Lokaal. Dit is volgens hen bijzonder betreurenswaardig, aangezien er een waardevolle en unieke culturele voorziening dreigt verloren te gaan.

Vragen

Het versterken van de culturele infrastructuur is een prioriteit van Weert Lokaal, en ze blijven zich inzetten voor het concertzaaltje. Daarom stellen ze de volgende vragen aan de wethouder:

  • Wat is de huidige stand van zaken betreffende het concertzaaltje?
  • Wat zijn de huidige plannen voor het concertzaaltje?
  • Welke initiatieven zijn er vanuit de gemeente betreffende het concertzaaltje?

De verwachting is dat de wethouder spoedig zal antwoorden op de gestelde vragen van Weert Lokaal.

ūüĒĒ Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

ūüďį Ontvang je de gratis nieuwsbrief al?¬†Schrijf je gratis in.

ūüćē Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie