Handhaving en politie op bezoek bij bruiloft op straat

112 3 reacties 2 min. leestijd

Op zaterdag werd in de Louise de Colignystraat een Marokkaanse bruiloft gevierd, die zowel feestelijkheid als verdeelde reacties onder buurtbewoners veroorzaakte. Terwijl sommigen uit de buurt zich bij het feest voegden en genoten van de festiviteiten, waren anderen minder enthousiast over de situatie.

De bruiloft werd groots gevierd met een partytent, muziek en een klassieke auto die als middelpunt diende voor het festijn. Dit leidde ertoe dat enkele feestvierders hun voertuigen op straat parkeerden, wat bij sommige buurtbewoners tot klachten leidde vanwege de geblokkeerde straten.

Bovendien was er overlast gemeld vanwege het afsteken van vuurwerk en de aanwezigheid van een drone tijdens het feest. Handhavingsmedewerkers, die de situatie vanaf winkelcentrum Moesel nauwlettend in de gaten hielden, besloten in te grijpen nadat het bruidspaar met hun stoet vertrokken was. Ze gingen het gesprek aan met de aanwezigen bij de woning waar het feest plaatsvond.

Ook de politie werd ingeschakeld, hoewel er geen maatregelen werden genomen behalve het voeren van een constructief gesprek met de betrokkenen. Het incident liet een verdeelde indruk achter in de straat, waar sommige bewoners de viering als een levendige toevoeging aan de buurt zagen, terwijl anderen de overlast en verstoring van de openbare orde betreurden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties