IVN Weert e.o. organiseert Pelenfietstocht

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto via: Natuur- en milieucentrum De IJzeren Man Weert

Op zondag 7 juli organiseert IVN Weert e.o. een ‘Pelenfietsroute’. Tijdens deze route van ongeveer 30 kilometer wordt er aandacht besteed aan de flora en fauna in de regio. De route gaat via de Moeselpeel en de Krang naar de Roeventerpeel. Het kanaal Wessem-Nederweert wordt overgestoken. Vervolgens wordt er een bezoek gebracht aan de Kwegt. Blijft er voldoende tijd over, dan gaat de tocht door tot Sarsven en De Banen.

Rijke flora en fauna

Zowel ten zuiden als ten oosten van het hoger gelegen ‘Eiland van Weert’ bevinden zich lager gelegen, van oorsprong moerassige gebieden met een rijke flora en fauna. Door ontwatering en andere ingrepen is de natuurwaarde daarvan in de loop van de vorige eeuw sterk teruggegaan. Gelukkig hebben we inmiddels ingezien dat we ernaar moeten streven deze natuurwaarden te herstellen. Het ultieme doel is herstel van het gehele doorstroommoeras aan de oostzijde van (Neder)Weert. Met de resultaten van dat herstel wordt kennisgemaakt tijdens de tocht.

Tijdens de Pelenfietstocht

De organisatie vraagt je vooraf de app ‘Obsidentify’ (gratis) te installeren op je telefoon. In de Roeventerpeel wordt er zelf gekeken naar welke planten er groeien. Tijdens de route wordt er niet gepauzeerd bij een horecagelegenheid. Na afloop is iedereen welkom voor een kopje koffie of iets anders in de theeschenkerij ‘Hof van Schoor’.

Praktische informatie

  • Datum: zondag 7 juli 2024
  • Locatie: parkeerplaats Brede School Moesel, Stadhouderslaan 21, Weert
  • Tijd: 09:00 uur tot 13:00 uur
  • Aanmelden:  [email protected] tot 5 juli 2024 onder vermelding van Pelenfietstocht
  • Kosten: geen

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie