Nieuwe speeltuin Keent feestelijk geopend tijdens wijkpicknick

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd

Op woensdagmiddag 19 juni vond in de wijk Keent de jaarlijkse wijkpicknick plaats, dit keer met een extra feestelijk tintje. Op de locatie aan de Sint Jozefslaan werd namelijk de gloednieuwe speeltuin officieel geopend. Wethouder Van den Heuvel had de eer om de speeltuin te openen en maakte zelfs het eerste ritje op de kabelbaan!

De middag zat boordevol leuke activiteiten. Er waren diverse spelletjes en een luchtkussen waar de kinderen van konden genieten. Ook de “verhalenfiets” van de bibliotheek was aanwezig. In samenwerking met de stadsecoloog werden leuke verhaaltjes verteld over de prachtige natuur in Weert. Daarnaast organiseerde Stichting Buurtgezinnen een kleurwedstrijd, waarbij kinderen hun creatieve talenten konden laten zien. De kinderen uit de wijk vermaakten zich volop en genoten van het stralende weer.

De realisatie van de speeltuin werd mogelijk gemaakt door Wonen Limburg en de experimenteerregeling “Samen aan de slag” van de gemeenten Weert, Cranendonck en Nederweert. De wijkpicknick werd georganiseerd door Wijkraad Keent in samenwerking met Punt Welzijn. Vrijwilligers en leerkrachten van Brede School Markeent werkten samen met de jeugd van Gilde Opleidingen Weert en zorgden voor fantastische begeleiding tijdens de activiteiten. Ook Weerter Minima-groep, de Speelotheek en enthousiaste buurtbewoners droegen bij aan het succes van de festiviteiten. Jumbo Collegeplein sponsorde gezonde lekkernijen en verfrissende waterijsjes, wat enorm werd gewaardeerd door alle aanwezigen.

Het was een ontzettend gezellige middag waar jong en oud van hebben genoten.


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie