Offerfeest gevierd bij Keenter Hart

Algemeen Reageer 1 min. leestijd

Maandag 17 juni heeft de Ahmadiyya moslimgemeenschap offerfeest gevierd bij het Keenter Hart. Zo’n 60 leden startten maandagochtend met het Eid-gebed, om vervolgens gezamenlijk te eten.

Wat is het offerfeest?

Dit offerfeest is het belangrijkste feest van de Ahmadiyya moslimgemeenschap en wordt gevierd op de tiende dag van de laatste maand van de moslimkalender, de Dhul-Hijah. Deze dag kondigt het einde van de Hadj, oftewel de bedevaart naar Mekka, aan.

“Eid is een heuglijke aangelegenheid, maar wordt niet gebruikt om zich uit te leven in eten, drinken en excessief gedrag. Het voornaamste doel is God te bedanken voor de weg die Hij heeft vrijgemaakt om Hem te kennen. Eid wordt gevierd met een nadruk op de liefde voor God en de naasten; het bezoeken van vrienden, kennissen, armen en zieken en hen laten meedelen in het offer waarmee men God bedankt, is een belangrijk onderdeel hiervan”, aldus de Ahmadiyya moslimgemeenschap.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie