Achtervolging eindigt in weiland nabij Wildenberg

112 Reageer 2 min. leestijd

Dinsdagavond heeft een achtervolging plaatsgevonden in Weert. De achtervolging, die begon in Noord-Brabant, zette zich voort nadat de bestuurder van een witte bestelbus het stopteken van de politie negeerde. Volgens getuigen zat de politie al in Valkenswaard achter de bestelbus aan. Een van de dienstdoende agenten meldt via Instagram dat de achtervolging al in Eindhoven was begonnen.

De achtervolging verliep via de snelweg A2 richting het zuiden, waarna de bestelbus de afslag Wildenberg in Weert nam. De bestuurder reed vervolgens via de Eindhovenseweg naar de Opdendijk, een doodlopende weg die eindigt in een weiland naast de spoorlijn Weert-Eindhoven.

Grote inzet

In het weiland werd de bestelbus klemgereden, maar de twee inzittenden wisten te voet te ontsnappen. Enkele politievoertuigen reden zich vast en liepen lichte blikschade op als gevolg van de achtervolging over het bospad en door het weiland.

De politie zette diverse eenheden in uit Oost-Brabant, Limburg en de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid, evenals twee hondengeleiders om de verdachten te vinden. Ook werd een Burgernet-bericht verstuurd waarin werd opgeroepen uit te kijken naar twee personen in doorweekte donkere kleding.

Treinen passeren stapvoets

Er werd gezocht in het bosgebied rond schietbaan De Wildenberg en de Maarheezerhuttendijk. Vanwege de zoekactie kregen de machinisten van passagiers- en goederentreinen de instructie om het gebied stapvoets te passeren.

Verdachten ontkomen

Ondanks de intensieve zoekactie, waarbij verschillende middelen werden ingezet, werd om 23.00 uur een afsluitend Burgernet-bericht verstuurd met de mededeling dat de gezochte personen niet waren aangetroffen. De witte bestelbus, die in het weiland was achtergelaten, bleek gestolen te zijn en zal verder worden onderzocht.

Bekijk een video: https://youtu.be/yuOjX7V9IVc


Dit bericht is tot stand gekomen dankzij WdG-bezoekers die een tip hebben ingestuurd. Zie jij ook een achtervolging? Laat het dan vooral weten! Dat kan via de gratis app of het contactformulier op deze website.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie