Op bezoek bij de imker in de buurt

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos

Op zondag 14 juli opent St. Ambrosius haar deuren tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen. Bezoekers zijn welkom in de bijenstand op het Natuur- en Milieucentrum in Weert en krijgen van de aanwezige bijenhouder een kijkje in de bijenkast. Daarnaast vertelt de imker je graag over de wondere wereld van honingbijen.Β De toegang is gratis.

In de buurt

De Landelijke Open Imkerijdagen zijn een initiatief van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) waar ook St. Ambrosius zich als lokale NBV-vereniging graag bij aansluit. Tijdens de open dag verwelkomt de imkervereniging bezoekers van jong tot oud en vertellen de imkers over hun werkzaamheden. Uiteraard geven ze graag advies over hoe jij de bijen kunt helpen. Daarnaast geven ze informatie over biodiversiteit in je eigen tuin.

Bijen zijn belangrijk

Insecten en in het bijzonder bijen zijn volop in het nieuws. Vooral hun leefomgeving en daarmee het aanbod van dracht ofwel voedsel staat onder druk. Bijen zijn onmisbaar, met name omdat zij als bestuivers van groot belang zijn voor de bestuiving van vele soorten groenten en fruit, maar ook voor bloemen, planten en bomen in de natuur. Het is daarom goed om je omgeving zo bij-vriendelijk mogelijk te maken. Hoe je dat het beste kunt doen vertelt de imker je graag.

Mooie hobby

Tijdens de Open Imkerijdagen worden deuren geopend die normaal gesloten blijven voor het publiek en kun je samen een kijkje nemen in de bijenkast. Je bent op zondag 14 juli tussen 12.00 en 16.00 uur van harte welkom bij het Natuur- en Milieucentrum aan de Geurtsvenweg 4 in Weert.

πŸ”” Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

πŸ“° Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie