Beleef Robinson-avontuur op nieuw strand Blauwe Meertje

Uitgaan 1 reactie 2 min. leestijd

Binnenkort hoef je niet meer naar Maleisië af te reizen om deel te nemen aan de Expeditie Robinson. Het kan dan gewoon bij het Blauwe Meertje in Weert. Daar wordt momenteel hard gewerkt om Expeditie Blue Lagoon te realiseren.

Aan de overzijde van het reeds bestaande recreatiestrand wordt hard gewerkt aan Blauwe Meertje Outdoor, waar Expeditie Blue Lagoon een onderdeel van is. Naast de toestellen voor het uitvoeren van de ‘Robinson-proeven’ kun je er straks ook voetballen, handballen en volleyballen op het witte zand. Regenwater opsparen, bedelen om rijstkorrels, kokosnoten zoeken of vissen is ook niet nodig, want er wordt een horecapaviljoen gerealiseerd.

Vergunning verleend

Voor de realisatie van deze nieuwe outdoor attractie heeft de gemeente Weert op 18 juni j.l. een omgevingsvergunning verleend aan de exploitant van het Blauwe Meertje. Men is dan ook meteen aan de slag gegaan om het recreatieaanbod in Weert uit te breiden.

Op en naast het outdoorstrand komen naast de toestellen ook een toiletgebouw, opslagruimte, een klein horecapaviljoen en een stretchtent. Daarnaast liggen vier velden om te spelen met een bal en is er een parkeerplaats aangelegd met ruim 100 parkeerplekken.

Expeditie Blue Lagoon

De toestellen voor Expeditie Blue Lagoon springen wel het meest in het oog. Voor Weert is dit een unieke (water)attractie. In de vergunning zijn opgenomen het plaatsen van houten kooien, trappen met drie liggers, de wipwap, evenwichtsbalken, een klimmuur, tijgerparcours, schatkisten, katapult en ook de schuifpuzzels en stalen wokken mogen niet ontbreken.

De realisatie is bijna gereed en via de website van het Blauwe Meertje kun je ook meer informatie vinden over ‘Blauwe Meertje Outdoor’.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie