Gezamenlijke inspanning voor toekomstbestendige spoedzorg

Algemeen Reageer 2 min. leestijd

SJG Weert, Meditta (HuisartsenSpoedpost Weert) en Land van Horne hebben de handen ineengeslagen voor de oprichting van een spoedplein in de regio Weert. Op woensdag 26 juni werd hiervoor een intentieovereenkomst ondertekend. Dit initiatief richt zich op het waarborgen van kwalitatieve en toegankelijke spoedzorg, ondanks de toenemende druk door vergrijzing en personeelstekorten.

Door de verwachte stijging van het aantal 80-plussers van 6,1% naar 11% in 2040 en de toename van 65-plussers van 24,5% naar 31%, stijgt de zorgvraag aanzienlijk. Ook is er sprake van een stijgend personeelstekort. Het spoedplein zal zorgverleners in staat stellen efficiënter samen te werken en middelen te delen, zonder dat patiënten veranderingen merken in de acute zorg die zij ontvangen.

Het initiatief benadrukt de noodzaak van innovatie, kwaliteit en kosteneffectieve zorgcoördinatie om de uitdagingen van een groeiende zorgvraag en krimpende arbeidsmarkt aan te pakken. Samen werken de betrokken partijen aan een toekomstbestendige spoedzorg voor de regio Weert.

Via de website van het SJG is te lezen dat er drie doelen zijn gesteld, te weten:

  1. Kwaliteit, innovatie, toegankelijkheid en doelmatigheid van de patiëntenzorg te waarborgen voor de acute zorg in de regio Weert.
  2. De acute zorg in de avond, nacht en het weekend (en waar wenselijk uitgebreid naar overdag) naar een hoger kwaliteitsniveau te tillen en door met vernieuwende initiatieven de posities van de instellingen te verstevigen als aantrekkelijke werkgever.
  3. Coördinatie en regie van de acute zorg te optimaliseren en te komen tot een kosteneffectieve benutting van personeel, expertise en (dure) infrastructuur.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie