Lopen voor Hoop 2025 trapt af op 17 september 2024

Uitgaan Reageer 3 min. leestijd
Archieffoto

Na de succesvolle eerste editie van het evenement ‘Lopen voor Hoop’ in 2022 gaat Weert op zaterdag 17 mei 2025 wederom 12 uur wandelen om aandacht te vragen voor kanker en geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Op dinsdag 17 september om 20.00 uur vindt de aftrap plaats bij Theatercafé De Huiskamer.

Aftrap 17 september

Tijdens deze avond wordt uitleg gegeven over het evenement en informatie verstrekt over deelname als team en hulp als vrijwilliger. Ook bedrijven en verenigingen die in teamverband willen meelopen zijn van harte welkom. Het inschrijven voor teams is vanaf 17 september mogelijk via de website www.lopenvoorhoop.nl

Kinderloop

Naast de 12-uurs wandelestafette voor volwassenen is er de Kinderloop (1 uur wandelen) voor kinderen van de basisschoolleeftijd. De komende maanden worden alle basisscholen in Weert door de organisatie bezocht om informatie te verstrekken.

Nieuwe voorzitter

Jolanda Louwers-Smeets is de nieuwe voorzitter van Lopen voor Hoop. Zij volgt Léon Stultiens op, die de laatste zeven jaar de voorzitter was. Léon gaf vorig jaar te kennen een stapje terug te willen doen. Hij blijft wel in een andere rol binnen de organisatie actief. 

Jolanda is een bekend gezicht bij Lopen voor Hoop en diens voorganger de SamenLoop voor Hoop, waar ze sinds de start actief bij betrokken was voor de communicatie. 

In haar nieuwe functie wil zij de formule van Lopen voor Hoop voortzetten op de bekende locatie van het parkje van PSW aan de Maaslandlaan. “Uiteraard zullen er ook deze keer weer nieuwe elementen aan het evenement worden toegevoegd”, aldus de kersverse voorzitter, “maar de essentie van drie vaste ceremonies en een kleine, bijna intieme setting, blijven de basis. Lopen voor Hoop is daarnaast ook vooral een gezellig evenement met veel livemuziek, een braderie, bar en foodtruck.”

Goede doelen en hoofdsponsor

Net als in 2022 zijn de twee goede doelen waar de opbrengst naartoe zal gaan het Toon Hermans Huis Weert en omstreken en Kankeronderzoekfonds Limburg. In 2022 mocht de organisatie in totaal maar liefst € 56.000,- overmaken aan deze goede doelen. Hoofdsponsor Ronde Tafel 146 is ook deze editie weer van de partij.

Wat is Lopen voor Hoop?

Lopen voor Hoop is een evenement waarin het leven, samen stilstaan bij en aandacht geven aan kanker centraal staan. Door mee te doen aan het evenement en door in actie te komen, maken de deelnemers een vuist tegen kanker en wordt geld ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen kanker. Daarnaast wordt met dit evenement een bijdrage geleverd aan het leefbaar maken van een leven met kanker, zowel voor de patiënt als zijn of haar naaste omgeving.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie