Politie trekt wapenstok voor onruststoker in centrum

112 Bijgewerkt op 4 juli 2024 om 22.54 uur 3 reacties 1 min. leestijd

Update – Donderdagavond om 20.45 uur werd de politie gealarmeerd vanwege een calamiteit in het centrum van Weert. Ter hoogte van de Langstraat/Van Berlostraat hadden medewerkers van handhaving een man staande gehouden. De situatie liep zo uit de hand dat de politie met spoed ter plaatse kwam.

Twee eenheden arriveerden om de medewerkers van handhaving te ondersteunen. De man zorgde voor aanzienlijke overlast in de Weerter binnenstad en kon geen identiteitsbewijs tonen. Hiervoor ontving hij een proces verbaal. Ondanks het ingrijpen van de politie, weigerde de man te vertrekken en probeerde hij de politie uit te dagen.

Na een aantal waarschuwingen van de politie leek de man aanvankelijk weg te lopen, maar hij keerde terug om opnieuw de agenten te provoceren. Uiteindelijk trok de politie een wapenstok, waarop de man schrok en op de grond viel. Na dit incident vertrok de man definitief uit het centrum, waarmee er een einde kwam aan de onrust.

Update 22.54 uur – Uit nader toegekomen informatie van getuigen blijkt dat de man alsnog is aangehouden op de Markt.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties