Glenn nam Toko Bharû over en gaf er zijn eigen draai aan

3 min. leestijd
Glenn nam Toko Bharû over en gaf er zijn eigen draai aan

Glenn van Montfort werd eind vorig jaar de nieuwe eigenaar van Toko Bharû. Hij nam de zaak in de Muntpassage in Weert over van Marjo en Bram Brugman, die er na ruim 27 jaar mee stopten. Na een kleine verbouwing, een naamsverandering en aanpassingen in het assortiment heeft de 28-jarige ondernemer er nu zijn eigen toko van gemaakt.

Een ‘nieuwe’ naam

Na de overname veranderde Glenn de naam van Toko Bharû in Bharu. “Bharu staat voor ‘nieuw’. Wij willen onze eigen identiteit uitstralen. Vandaar dat we ook de naam ietsje hebben veranderd. Maar tegelijkertijd blijft het zo toch herkenbaar.”

Tussentijdse verbouwing

Ook het zitgedeelte heeft een metamorfose ondergaan. “Het was eigenlijk de bedoeling om eerst een jaar te gaan draaien en dan te gaan verbouwen. Maar na een maand merkte ik dat ik me niet helemaal thuis voelde; het was niet ‘van mij’ zeg maar. Dus toen heb ik besloten om tijdens de kermis, omdat het toen wat rustiger was, alles even tussendoor te verbouwen. Nu hebben we een fris nieuw interieur waar zo’n twintig mensen kunnen zitten voor een hapje en een drankje.”

Aardappels

De passie voor Oosters eten heeft Glenn niet van huis uit meegekregen. Zijn ouders geven de voorkeur aan een Hollandse maaltijd. Glenn: “Ja, dat is eigenlijk wel grappig. Mijn familie zijn allemaal ‘boeren’; ze houden er allemaal niet van… Om de een of andere reden ben ik daar (de Oosterse keuken, red.) ingerold en steeds meer de interesse erin gekregen. Ik houd alleen van Oosters eten. Dus mij zul je niet zo snel een aardappel zien eten.”

Eigen ei kwijt

Waar de vorige eigenaren zich voornamelijk op de Indonesische keuken richtten, heeft Glenn het assortiment verbreed met ingrediënten uit andere Aziatische landen. “We hebben producten uit China, Japan, Korea, Indonesië, Suriname, Thailand en India in de rekken staan.”

Glenn wil zijn persoonlijke touch ook laten zien in het aanbod. “Ik wil natuurlijk ook mijn eigen ei kwijt. Op deze manier wil ik mijn eigen gerecht gaan verkopen.” Het is de bedoeling dat hij maandelijks een compleet gerecht uit een ander land aanbiedt.

Bekijk de video

Het hebben van een eigen toko was niet Glenns grote wens. Wat wel? Dat onthult hij in deze reportage. Ook vertelt de jonge ondernemer wat voor lekker Oosters eten hij allemaal in zijn assortiment heeft zitten: https://vimeo.com/1081221894.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Kleine updates die het grote plaatje laten zien
Deel dit bericht
Geen reacties
Ombouw supermarkt Brandgerucht blijkt stookvuur MMC Weert 3 op ESPN? Werkzaamheden Ringbaan-Noord Ansichtkaart bij Du Commerce Presentatie van Hannah Koningsdag kan ook duur uitpakken Kop-staartbotsing Wildenberg