PSW maakt ideeënbus voor kinderen

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

In april 2017 heeft de gemeenteraad het voorstel ‘Inzet Rijksbijdrage kinderen in armoede’ aangenomen. De gemeente Weert heeft ruim 200.000 euro gekregen van het Rijk om kinderen in armoede te ondersteunen. Met deze bijdrage organiseert de gemeente Weert samen met lokale ondernemers de kledingdagen.

Tijdens de commissievergadering heeft raadslid Malika Zaaboul gevraagd naar de mogelijkheden om een ideeënbus te maken voor deze kinderen. Wethouder Martijn van den Heuvel zei toe hiermee aan de slag te gaan. De ideeënbus is inmiddels een feit.

Voor het eerst in gebruik

Tijdens de afgelopen kledingdag op zondag 15 oktober is de ideeënbus in gebruik genomen. De kinderen mochten nieuwe kleding uitzoeken bij de lokale ondernemers. Bij de uitgang konden de kinderen en ouders informatie krijgen van de Weerter Minima Groep, het CJG en de Vraagwijzer. Onder het genot van een glaasje ranja, cake en pepernoten hebben de kinderen ook een evaluatieformulier ingevuld over de kledingdag. De gemeente neemt de tips en wensen mee bij de organisatie van de volgende kledingdag.

Gemaakt door PSW

De ideeënbus is gemaakt door een aantal hardwerkende cliënten van PSW. Het eindresultaat mag er ook wezen. Wethouder Van den Heuvel: “Ik wist dat deze opdracht in goede handen was bij PSW. De ideeënbus is zelfs mooier geworden dan ik had mogen verwachten. Ik wil de makers hartelijk bedanken daarvoor”. Ook Malika Zaaboul is in haar nopjes: “Ik vind het belangrijk dat ook de wensen en ideeën van kinderen meetellen. En deze ideeënbus is prachtig geworden.”

Niet alleen voor de gemeente

De ideeënbus voor kinderen is een mobiele ideeënbus die op locatie gebruikt kan worden. Wethouder Van den Heuvel: “We willen de ideeënbus koppelen aan thema’s en activiteiten rondom kinderen zoals de kledingdagen. Op deze manier willen we kinderen aanmoedigen om mee te denken over vernieuwingen en verbeteringen van ons beleid en uitvoering. De ideeënbus is niet exclusief voor de gemeente. Bijvoorbeeld scholen, de bibliotheek en andere maatschappelijke instellingen kunnen deze ideeënbus gebruiken om ideeën en wensen van kinderen op te halen”.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie