Stakende leraren zetten de ‘joker’ in

18 reacties 2 min. leestijd

(Foto’s / video) In heel Nederland, waaronder ook in Weert, staken vandaag de leraren. Ze eisen een eerlijk salaris en een investering in het onderwijs voor minder werkdruk.

Om de onderwijsstaking kracht bij te zetten kwamen dinsdagochtend tientallen leraren uit Weert bij elkaar bij Brede School Markeent. Vanuit daar liepen ze in een stoet richting het station en gemeentehuis.

De leraren wilden de actie letterlijk en figuurlijk aankaarten. Dit deden ze niet met de stille trom. Ze vroegen aandacht voor het feit dat er meer helpende handen in de klassen en op scholen aanwezig moeten zijn. “We kampen met een tekort aan goede leerkrachten. Vervangingen worden steeds moeilijker in te vullen. Het beroep van leerkracht moet weer aantrekkelijk worden. Een passend salaris en minder werkdruk horen hierbij. Daarom zetten we o.a. de joker in en hopen zo op dubbele punten vanuit Den Haag.”, aldus de leraren.

Eenmaal in het stadhuis legden de leraren hun kaarten op tafel bij onderwijs wethouder Geert Gabriëls. De wethouder verwelkomde de leraren en stak ze een hart onder de riem. Op lokaal niveau kan de wethouder weinig betekenen, maar hij kan de problemen wel aankaarten bij zijn collega’s, partijgenoten en de landelijke partij waar hij en zijn collega’s bij zijn aangesloten.

Video via Youtube

https://youtu.be/Wk7b77z8Ayk

[nggallery id=’5868′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
18 reacties