Alles-in-één gezondheidscentrum

Algemeen Economie Weert Reageer 5 min. leestijd

Het nieuwe winkelcentrum Leuken dat thans in aanbouw is op de locatie St. Jobstraat / Ringbaan-Oost, krijgt een alles-in-één gezondheidscentrum met de mogelijkheid voor huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten om turn-key praktijkruimtes te huren. De komst van het gezondheidscentrum was al aangekondigd, maar nu zijn plannen geconcretiseerd.

De ruimtes van het gezondheidscentrum variëren in grootte van 60-300 m2. Dat heeft ontwikkelaar / eigenaar en toekomstig beheerder Heyen-Majoor vandaag officieel bekend gemaakt. De apotheek is de eerste huurder van zo’n praktijkruimte inclusief een nachtkluis om medicijnen buiten de reguliere openingstijden te kunnen afhalen.

Op dit moment wordt gesproken met diverse groepspraktijken van huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten voor vestiging van nieuwe praktijk in of verhuizing van hun bestaande praktijken naar het nieuwe gezondheidscentrum dat in mei 2018 klaar moet zijn. Woensdag 20 december zal locoburgemeester en verantwoordelijk wethouder van Weert, de heer F. van Eersel, de eerste paal slaan.

Primaire zorg onder één dak

Het moderne gezondheidscentrum van circa 900m2, met alle belangrijkste primaire zorgvoorzieningen verdeeld over verschillende groepspraktijken, verrijst naast de toekomstige JUMBO op de eerste verdieping van de dagwinkels waar inmiddels ook al huurcontracten zijn getekend met een drogist en een bakker. Voor bewoners van Weert en omgeving is het nieuwe gezondheidscentrum dat precies ligt tussen de wijken Leuken en Groenewoud, zeer goed bereikbaar vanaf de snelweg A2, de Ringbaan Oost en via openbaar vervoer. Daarbij zijn de ca. 300 parkeerplaatsen gratis.

Over de eigenaar

Heyen-Majoor, als eigenaar en beheerder van het huidige winkelcentrum aan de Friezenstraat in de wijk Leuken al meer dan 45 jaar investeerder in Weert, ontwikkelde in nauw overleg met de Gemeente Weert de plannen voor het nieuwe wijkvoorzieningencentrum Leuken. Doel was voor de bewoners van Weert en omgeving een alles-in-één faciliteit te creëren met winkels, horeca en primaire zorgverleners onder één dak. Het winkelcentrum aan de Friezenstraat zal na oplevering van het nieuwe centrum in 2018 worden gesloopt en plaatsmaken voor 14 patiowoningen.

Jan Hoogeboom, directeur-eigenaar van Majoor Beheer en Jurriaan Frakking, vennoot in Heyen Beheer zeggen in een toelichting: “We zijn goed op weg met het project, de bouw en het aantrekken van kwalitatief goede huurders. En dat de locatie goed is blijkt wel uit het feit dat de ALDI die er nu al zit meer omzet draait dan verwacht.”

Voor het gezondheidscentrum besloot Heyen-Majoor extra te investeren en zorgverleners te faciliteren om sleutelklaar te kunnen huren. “We helpen ze feitelijk met een praktijkruimte die je nergens anders in zo’n staat geleverd krijgt. Mooie afwerking, energiezuinige verlichting en klimaatregeling, en alles op maat ingedeeld. Wij nemen een groot deel van de extra investeringen op ons en nemen die specifieke (ver)bouwzorg uit handen. En dat tezamen maakt het ondernemen voor hen uiterst laagdrempelig. We zijn met diverse partijen in een vergevorderd stadium van verhuur terwijl we ook nog regelmatig nieuwe huuraanvragen binnenkrijgen. Om die reden verwachten wij toch wel voor eind januari de gesprekken over verhuur van de ruimtes definitief af te kunnen ronden”, aldus Jan Hoogeboom.

De bekende architect Wim de Bruijn uit Rotterdam tekende voor een aantrekkelijk en modern ontwerp met kenmerkend voor deze tijd afgeronde vormen. Aannemer Teng Wijen uit Nederweert is verantwoordelijk voor de realisatie van de het gebouw. In 2014 is de architect gekozen na een uitgebreide ontwerpcompetitie. Recentelijk is bouwbedrijf Teng Wijen gekozen na een aanbestedingsprocedure.

6500 m2 alles-in-één

Het nieuwe wijkwinkelcentrum Leuken omvat in totaal ca. 6500 m2 winkels waaronder een ALDI van 1500 m2 en een Jumbo van 2200 m2, dagwinkels, lunchroom en een gezondheidscentrum (drogisterij, apotheek, huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten) van ca. 900 m2. Tevens wordt het bestaande tankstation in het geheel geïntegreerd met de mogelijkheid voor een autowasstraat. Bezoekers kunnen gratis parkeren. Er is ruimte voor ca. 300 auto’s, met speciale ruime parkeerplekken voor ouders met kleine kinderen en hun kinderwagens.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie