Kerstpakkettenactie Weerter Minima

Algemeen Human interest Weert 2 reacties 2 min. leestijd

(Foto’s) De Weerter Minimagroep, een groep gedreven mensen die zich inzet voor mensen met een smalle beurs, is momenteel druk in de weer met een kerstpakketten actie. De komende dagen zal men ruim 50 huishoudens in Weert verblijden met een kerstpakket.

Nancy Heinze startte enkele jaren geleden met een kerstpakkettenactie om zo mensen met een smalle beurs toch een leuke verrassing te kunnen geven tijdens de kerst. Het initiatief werd steeds bekender. Twee jaar geleden waren het nog 20 pakketten, dit jaar zijn het er ruim 50.

Nancy verzamelt producten van sponsoren of van mensen die de producten niet gebruiken. Ze maakt vervolgens de pakketten op maat voor de mensen die het pakket zullen ontvangen. Diegene die het pakket ontvangen weten nog van niets, ze zijn meestal door iemand anders opgegeven. Het gaat veelal om mensen met een smalle beurs, maar die geen gebruik maken van bijvoorbeeld de voedselbank. Ze vallen dus een beetje tussen wal en schip.

Dit jaar wordt de kerstpakkettenactie voor het eerst georganiseerd in samenwerking met het burgerinitiatief De Weerter Minimagroep. De leden krijgen ondersteuning van de serviceclub Ladies Circle die komend weekend meehelpen met de bezorging. Woensdagavond werd één van de eerste pakketten overhandigd aan de heer Barents. Hij was er zo blij mee dat het aantal keren dat hij ‘dankjewel’ zei niet op twee handen te tellen was.

[nggallery id=’5906′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties