Speelterrein in ‘groene driehoek’

5 reacties 1 min. leestijd

(Foto’s) Nadat eerder het rioolstelsel, de rotonde en wegen aan de Maaseikerweg / Onzelievevrouwestraat zijn vervangen is het nu tijd voor de volgende en laatste fase.

Tijdens de werkzaamheden aan de infrastructuur is in de zogenoemde ‘groene driehoek’ tussen de Onzelievevrouwestraat / Maaseikerweg / Sint Mathiasstraat een wadi gerealiseerd. Deze wadi zorgt voor extra opvangcapaciteit van hemelwater bij extreme neerslag. Echter zal het terrein een groot deel van het jaar droog staan en dat leent zich uitstekend om het te gebruiken als ontmoetings- en speellocatie.

Aanleg speeltuin

Deze week is een aannemer gestart met de inrichting van het terrein. Op het terrein komen o.a. speeltoestellen, zitbankjes en een insectenhotel. De materialen hebben een natuurlijk karakter met als insteek Natuurlijk Spelen. Zo is woensdag een klimboom neergelegd en zijn de eerste ‘Indianen-hutjes’ geplaatst.

De komende twee weken wordt de ‘groene driehoek’ verder ingericht als park zodat de kinderen en hun familieleden en vrienden komende zomer er goed kunnen vertoeven.

[nggallery id=’7626′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
5 reacties