Hoogwaterramp Limburg: hulp komt van alle kanten

Plaats een reactie 2 min. leestijd

Terwijl het bij veel Limburgers het water aan de lippen staat kunnen ze rekeningen op hulptroepen vanuit heel Nederland. Vanzelfsprekend leveren ook de gemeenten uit de regio Weert en Cranendonck hun bijdragen.

In Weert hebben we het relatief droog gehouden de afgelopen dagen. Maar elders in Limburg hebben ze het zwaar voor de kiezen gekregen. Veel mensen zijn geëvacueerd. Inwoners en ondernemers hebben grote schade.

Ondanks de ellende, is het goed om te zien hoeveel mensen zich dag en nacht inzetten om de schade zoveel mogelijk te beperken of om over het welzijn van gedupeerden te ontfermen. Hulp van familie, buren, collega’s, vrienden en zelfs van onbekende voorbijgangers.

De brandweer, politie, het Waterschap, de gemeenten, de Reddingsbrigade, Defensie, Rode Kruis en veel andere organisaties zijn dag en nacht in touw. Ook beide Veiligheidsregio’s en Provincie Limburg doen al het mogelijke.

Dankzij de organisatie binnen de Veiligheidsregio zijn er afspraken gemaakt. De gemeenten in Limburg helpen elkaar. Zo zijn er medewerkers die piketdiensten draaien en reageren op hulpvragen vanuit andere gemeenten. Er zijn bijvoorbeeld medewerkers van de afdeling openbaar gebied van de gemeente Weert druk doende om elders in Limburg mee te helpen.

En ook de brandweer is druk doende. Vanzelfsprekend leveren de brandweerlieden van het district Weert hun bijdrage. Den bijvoorbeeld de inzet van dompelpompunits. Maar ook de brandweer uit Cranendonck is naar het rampgebied gereden om te helpen. Via een Facebookgroep van de brandweer Maarheeze en de Facebookpagina van de Brandweer Budel zie je een impressie van hun werkzaamheden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie