Alzheimer Café: Dementie en bewegen in de dagelijkse praktijk

Algemeen Informatie Uitgaan Weert Plaats een reactie 2 min. leestijd

Op maandag 17 oktober wordt er weer een Alzheimer Café gehouden in het Bibliocenter, Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert. Inloop vanaf 19.00 uur, het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

Het thema is: Dementie en bewegen in de dagelijkse praktijk. We weten allemaal dat bewegen belangrijk is. Dit geldt zeker ook voor mensen met dementie. Maar hoe krijg je als mantelzorger je naaste met dementie aan het bewegen als die daar totaal geen zin in heeft?

Deze avond komt een fysiotherapeut gespecialiseerd in de ouderenzorg vertellen hoe je dat kunt stimuleren. Daarbij wordt niet uitgegaan van grote sportieve prestaties, maar van de kleine dingen in het dagelijks leven die men kan doen om ervoor te zorgen dat het brein van iemand met dementie gestimuleerd wordt, de spieren intact blijven en de algehele conditie van het lichaam op peil blijft, waardoor zelfredzaamheid zolang mogelijk blijft bestaan. Uiteraard is er volop gelegenheid om jouw eigen vragen te stellen.

Vind je het moeilijk hierover te praten dan kun je jouw vragen ook schriftelijk bij de
leden van de werkgroep indienen.

Iedereen is van harte welkom in het Alzheimer Café. Zowel mensen met dementie en hun partners, mantelzorgers, familieleden, zorgverleners, als mensen die zich verbonden voelen met het onderwerp, jong en oud. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Er is een info-tafel met een gevarieerd aanbod van brochures om mee te nemen, maar ook zijn er boeken en dvd’s die je kan lenen. Jouw eerste kopje koffie of thee krijg je van de organisatie. Jouw eventuele volgende consumptie is voor eigen rekening.

Ze ontmoeten je graag in het Alzheimer Café! Vooruitblik op het Alzheimer Café Weert op 21 november: Leefstijl en voeding.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie