Limousine Make-A-Wish brengt wens van Bregje in vervulling

Algemeen Human interest Uitgelicht Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Bregje uit Weert kreeg januari de diagnose AML (Acute Myeloïde Leukemie). Dit komt maar bij 20 kinderen per jaar voor en is een zeer agressieve vorm van leukemie. Na 90 chemokuren is ze nu aan het opknappen.

Deze periode is niet alleen voor Bregje een heel zware tijd, maar zeker ook voor haar ouders en broertje. Om haar ziekte voor één dag vergeten én mooie herinneringen te maken met haar gezin, stond er vanochtend een limousine van Make-A-Wish Nederland klaar bij de school van Bregje.

Wens van Bregje

Bregje had haar wens namelijk gedeeld met Make-A-Wish: ze wilde graag een keer met een limousine opgehaald worden van school en ze zou het fantastisch vinden om eens met puppy’s te kunnen knuffelen. Beide wensen gingen vandaag in vervulling! Verder werd de dag aangevuld met een lunch en een bezoek aan Toverland, dat op dit moment ingericht is in het thema Halloween.

Make-A-Wish

Elke dag horen gemiddeld 4 gezinnen in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Hun gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen de 3 en 18 jaar een positieve boost geven. Een ervaring die hen sterker maakt en zowel vertrouwen als kracht geeft voor de toekomst. Dat doen ze door samen hun allerliefste wens te laten uitkomen. Met dank aan donateurs!

Onderzoek naar AML

Er moet nog veel onderzoek worden gedaan naar Acute Myeloïde Leukemie. Ook Bregje doet mee aan verschillende studies, maar meer onderzoek blijft nodig om de kans op genezing te vergroten.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie