Weerter band stadi-M brengt debuutalbum uit

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

‘Human Aberration’ is het debuutalbum van de band stadi-M (Joss Mennen en Bart van Geleuken). Het album laat zich het beste omschrijven als een mix tussen alternatieve rock met duidelijke elektronische invloeden. Opzwepende synths, strakke drums en meeslepende baslijnen ondersteunen het verhaal.

Hobbelige weg

Het is een hobbelige weg geweest voor stadi-M. In 2019 brachten ze met succes hun debuutsingle Sound on Mars uit en die kreeg lovende kritieken. Toen kwam de pandemie en werd alles in de wacht gezet.

Bandleden vertrokken, maar ze bleven geloven in stadi-M. Maikel van der Meer voegde zich bij de band, alles leek op zijn plaats te vallen en ze begonnen met het opnemen van hun debuutalbum.

Human Aberration

In juni 2022 kregen ze het nieuws dat Maikel plotseling was overleden. In eerste instantie voelde dit als het einde voor stadi-M. Naarmate de tijd verstreek beseften ze echter meer dan ooit dat het album het verdiende om uitgebracht te worden. Zeker ook vanwege de inbreng van Maikel.

Als teaser voor hun debuutalbum ‘Human Aberration’ brachten ze eerst de gelijknamige single uit. Op 6 januari 2023 lanceerden ze het volledige album, dat inmiddels te beluisteren is via Spotify en alle andere streaming media.

Over stadi-M

Muziek maken, pretentieloos. Zo ontstond de nieuwe muzikale uitdaging van de Nederlandse band stadi-M. Een nieuw podium voor de muzikanten. Een muzikale reis zonder beperkingen en met duidelijke kaders. Lange jamsessies resulterend in nieuwe nummers die in hun eigen studio worden opgenomen. stadi-M is een feit.

Elke muzikant heeft een heel ander muzikaal verleden, wat resulteert in zeer interessant en divers materiaal. De muziek van stadi-M lijkt een mix te zijn van rock, dance en synthpop. Groovy beats, dampende baslijnen en elektronische soundscapes smelten samen en dragen charismatische zang mee.

Kijk voor meer informatie over stadi-M op www.stadi-m.com.

Bekijk hier de officiële video van ‘Human Aberration’: https://youtu.be/Khb9Yo4fSCA

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie