Ervaren vogelaars organiseren excursies in Limburgse natuurgebieden

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Pixabay

Limbirds start met het organiseren van vogelexcursies in zes vogelrijke gebieden waaronder het Weerterbos, de Groote Peel, de Meinweg en het Leudal. Vier Limburgse vogelaars met ieder meer dan 30 jaar ervaring in ‘vogels kijken’ delen hun kennis over de vele vogelsoorten in de verschillende Limburgse natuurgebieden. De excursiedeelnemers krijgen informatie over de zang, het gedrag en het verenkleed van de vogels en worden geïnspireerd ze zelf te leren herkennen.

Voor wie?

De vogelexcursies zijn voor mensen uit Limburg of bezoekers van Limburg die de vogels in de diverse Limburgse natuurgebieden willen ontdekken. Maar ook voor de meer ervaren binnen- en buitenlandse vogelaars die met een lokale gids op pad willen om specifieke Limburgse vogelsoorten te spotten. De excursies worden het hele jaar door gegeven op verschillende data en locaties, die steeds verder worden uitgebreid. Geïnteresseerden kunnen zich via www.limbirds.nl aanmelden.

Unieke belevenis

Van de kleine tjiftjaf tot de imposante kraanvogel – de gidsen van Limbirds weten welke vogels rond welke tijd en waar te verwachten zijn. Standvogels, zomergasten, wintergasten en doortrekkers: ieder jaargetijde en ook ieder natuurgebied kent zijn eigen soorten. Hierdoor variëren de excursies onderling en is elke deelname een unieke belevenis.

Over Limbirds

Drijvende krachten achter Limbirds zijn de drie broers Dennis, Ivo en Frank Meeuwissen uit Haelen en Ospel en vriend Raymond Pahlplatz uit Nederweert. Sinds hun jeugd zijn ze bevlogen vogelaars in binnen- en buitenland. “Met Limbirds willen we graag zoveel mogelijk mensen laten genieten van al het moois dat de Limburgse vogelwereld te bieden heeft.” Meer informatie over Limbirds is te vinden op www.limbirds.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie