Weidevogelexcursie in De Groote Peel

Uitgaan Plaats een reactie 2 min. leestijd
Foto door Otto Plantema

Ospel – Op zondag 5 mei organiseert de Vogelwerkgroep van IVN Weert e.o. een Weidevogelexcursie naar de rand van Nationaal Park De Groote Peel in Ospel. Tijdens deze excursie zal weidevogelexpert Willem Maris tekst en uitleg geven over de weidevogels in de Groote Peel.

De verwachting is dat er kieviten, wulpen, patrijzen en mogelijk ook grutto’s gezien gaan worden. Willem zal laten zien hoe op dit moment de nesten van weidevogels beschermd worden. Eerder voerde hij ook een zenderonderzoek uit met patrijzen, waarover hij in de recente lezing heeft verteld. Daardoor is het nu mogelijk deze mooie weidevogels op te sporen.

De toekomst voor de weidevogels moet gezocht worden in optimale kerngebieden. In een ideaal weidevogellandschap zijn de wensen van weidevogels maatgevend voor het beheer. Hierover zal Willem meer vertellen.

Praktische informatie

  • Datum: zondag 5 mei 2024
  • Startlocatie: Buitencentrum De Pelen, Moostdijk 15 in Ospel 
  • Aanvang: 08.45 uur
  • Kosten: gratis
  • Aanmelden: uiterlijk vrijdag 3 mei om 20.00 uur via [email protected]

Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan deze excursie. Voor degenen die gezamenlijk vanuit Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert willen vertrekken: de vertrektijd daar is 08.00 uur. Vergeet vooral je verrekijker niet mee te nemen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie