ASC Van Hornerijders organiseert allereerste Sluisrit

Algemeen Sport Uitgaan Weert 1 reactie 2 min. leestijd
Archieffoto WdG - Kleurrijke rallyauto

Op vrijdag 23 juni zal de Auto Sport Club Van Hornerijders de allereerste Sluisrit organiseren. Deze avondrit van drie uur zal plaatsvinden in Weert en zal zowel starten als eindigen bij Partycentrum De Sluis in Weert.

De rit, die is uitgezet door Rob Sijben waarbij gebruik wordt gemaakt van 1:25.000 topografische kaarten zoals ze gewend zijn bij de Hornerijders. Het belooft een uitdagende ervaring te worden voor de deelnemers.

De hoofdstructuur van de rit is gebaseerd op het bekende “pijlen en punten”-systeem, waarbij de deelnemers aanwijzingen volgen om de juiste route te vinden. Daarnaast bevat de rit ook een klein visgraatje, waardoor de deelnemers extra scherp moeten blijven tijdens het navigeren.

Tourklasse of sportklasse

Deelnemers hebben de keuze om deel te nemen in de tourklasse of sportklasse. In sportklasse komt er soms een barricade voor op een pijl, en kan een gedeelte van de pijl blind zijn. Uiteraard zal er in de sportklasse ook een paar keer omgereden moeten worden, in de tourklasse komt omrijden niet voor.

Voor rallyliefhebbers

Alle geïnteresseerde rallyliefhebbers worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze eerste editie van de Sluisrit. De startlocatie is Partycentrum De Sluis in Weert. De kosten voor deelname bedragen €0,- voor leden van de van Hornerijders en €15,- voor niet-leden.

Om de rally soepel te laten verlopen, wordt gebruikgemaakt van de Rallycheck-App voor de controle van de deelnemers. De rally kent twee klassen, namelijk de sportklasse en de tourklasse.

De starttijd van de rally is flexibel: de starttafel zal open zijn vanaf 18:30 uur en deelnemers kunnen tussen 19:00 uur en 19:30 uur van start gaan. De finish wordt verwacht tussen 22:00 uur en 22:30 uur.

Aanmelden

Inschrijven voor de 1e Sluisrit kan via de website www.hornerijders.nl, uiterlijk voor 12 juni, of door een e-mail te sturen naar [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie