Werkzaamheden aan het spoor in Weert

Algemeen Informatie Weert Reageer 2 min. leestijd

In opdracht van ProRail zullen er binnenkort werkzaamheden aan het spoor plaatsvinden nabij het NS-station in Weert. De werkzaamheden beginnen op zaterdag 5 augustus 2023 vanaf 02.00 uur en duren t/m maandag 21 augustus 2023 om 05.00 uur. Buurtbewoners zijn geïnformeerd vanwege mogelijke overlast.

Geen treinen op 19 en 20 augustus

In het weekend van 19 en 20 augustus is er ook hinder voor treinreizigers. Tussen zaterdag 19 augustus 04:10 t/m maandag 21 augustus 02:10 uur rijden er geen treinen op het traject Eindhoven – Weert – Roermond. Er zullen bussen rijden in plaats van treinen. De extra reistijd bedraagt zo’n 45 minuten.

Werk aan spoortunnel

Verder is het spoorviaduct aan de Louis Regoutstraat (tussen de Landsteinerstraat en Straevenweg) vanaf zondag 6 augustus 9.00 uur t/m zondag 20 augustus 17.00 uur het afgesloten voor verkeer. Ook voor fietsers en voetgangers.

Werk aan het spoor

De geplande werkzaamheden omvatten verschillende aspecten van onderhoud en vernieuwing van het spoor. Er zal wisselonderhoud of -vernieuwing plaatsvinden, waarbij geluidshinder kan optreden. Daarnaast zal er spoor en ballast worden verwijderd, wat zowel geluid als stof met zich mee kan brengen. Het terugbouwen van het spoor zal ook gepaard gaan met geluid, trillingen en storingen.

Ketenpark en bovenleiding

Tijdens de werkzaamheden zal er tevens een ketenpark worden opgezet op het emplacement Weert, wat opnieuw geluidshinder met zich mee kan brengen.

Bovenleidingwerkzaamheden zullen ook plaatsvinden, waarbij extra geluid kan worden verwacht. Verder zullen er spoorvernieuwingen plaatsvinden, wat gepaard kan gaan met geluid, trillingen en stof. Sloopwerkzaamheden worden ook uitgevoerd, waarbij zowel geluid als stof vrij kan komen.

Railinzetplaats

Daarnaast zullen er ES-las werkzaamheden worden verricht, waarbij geluid en verlichting voornamelijk ’s nachts aanwezig zullen zijn. Tot slot zal er een railinzetplaats worden aangelegd, wat geluidsoverlast met zich kan meebrengen.

ProRail doet haar uiterste best om de overlast tot een minimum te beperken.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie