Auto glijdt van spekgladde weg en belandt in greppel

112 Algemeen Brandweer Weert Weert 3 reacties 2 min. leestijd

De hulpdiensten ontvingen vrijdag rond 21.00 uur een melding van een eenzijdig verkeersongeval op de Hoefbemdenweg in Weert.

Ter plaatse bleek een auto van de weg te zijn geraakt en met de voorzijde vast te zitten in de greppel. De bestuurster kon niet zelfstandig uit het voertuig komen en daarom werd de brandweer ingeschakeld.

Na stabilisatie van het voertuig door de brandweer kon de bestuurster veilig het voertuig verlaten. Vervolgens werd ze overgedragen aan het ambulancepersoneel. Hoewel de vrouw werd onderzocht, bleek het niet nodig haar naar het ziekenhuis te vervoeren. Natuurlijk was ze wel flink geschrokken. Bekenden vingen haar op.

Spekglad

De Hoefbemdenweg was spekglad, waardoor het niet verrassend was dat de auto van de weg was geraakt. Een buurtbewoner uitte zijn zorgen over het feit dat de gemeente hem niet serieus nam, ondanks herhaalde meldingen over de gevaarlijke situatie. Het betrof ook nieuw asfalt dat rond de kerstperiode was aangelegd.

De politie nam de ernst van de situatie wel serieus. Er werd onmiddellijk contact opgenomen met de Officier van Dienst Bevolkingszorg (OvD-BZ) om alsnog te zorgen voor strooizout. Hoewel er werd opgemerkt dat dit wellicht als mosterd na de maaltijd kwam, werd benadrukt dat de weg nog steeds spekglad was en dat men verdere ongevallen wilde voorkomen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
3 reacties