Harmonieën Nederweert en Ospel bundelen krachten

Kunst en Cultuur Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos

Nederweert/Ospel – Op 18 april jl. hebben de besturen van Harmonie St. Joseph Nederweert en Harmonie Melodie der Peel Ospel tijdens een gezamenlijke ledenbijeenkomst steun ontvangen voor het voornemen om binnen anderhalf tot twee jaar toe te werken naar een nieuwe muziekvereniging voor Nederweert en Ospel, waarin beide verenigingen opgaan. Dit initiatief komt voort uit een groeiende eenheid binnen de muziekverenigingen en de wens om een toekomstbestendige organisatie te creëren.

Samengaan ter versterking

Het samengaan van de twee harmonieën wordt gezien als een stap vooruit die tegemoetkomt aan de reeds bestaande praktijk van samenwerking tussen de muzikanten. De geleidelijke samengang tussen de twee verenigingen, zowel in muzikale als bestuurlijke zin, heeft de weg vrijgemaakt voor deze strategische volgende stap.

Behoud van erfgoed en traditie

Jos Willekens en Carla Dieteren, respectievelijk voorzitters van Harmonie St. Joseph Nederweert en Harmonie Melodie der Peel Ospel, benadrukken dat de historie en tradities van beide verenigingen een belangrijke plaats zullen krijgen binnen de nieuwe muziekvereniging. De komende anderhalf tot twee jaar zal projectmatig, met deelname van leden van beide verenigingen en externe expertise, gewerkt worden aan de totstandkoming van een nieuwe muziekvereniging.

Stapsgewijze overgang

Het besluit om dit traject in gang te zetten betekent niet dat de huidige verenigingen onmiddellijk worden opgeheven. Pas als er een volledig en volwaardig plan ligt voor de gezamenlijke nieuwe vereniging zullen de ledenvergaderingen van beide verenigingen een definitief besluit nemen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie