Bart Deckers nieuwe dirigent

Het bestuur van de Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 Weert heeft Bart Deckers (1985), als opvolger van Jacques Claessens, benoemd tot dirigent van haar harmonieorkest. Bart Deckers begon zijn muzikale carrière als trombonist bij Harmonie “Zonder succes geen plezier, zonder plezier geen succes.”
 
Zijn leraar op trombone was Ger Reynders. Op zijn 15e stapte hij over op tuba en had als docent Rob Geurts. Nadat hij zijn MBO Sociaal Pedagogisch Werk (woonbegeleiding) had gehaald maakte hij de overstap naar het Artez Conservatorium te Enschede met als hoofdvakdocent Joost Smeets. Tijdens zijn tuba studie heeft hij ook gestudeerd aan het Mozarteum te Salzburg bij prof. Andreas Hofmeir.

In 2009 studeerde Bart cum laude af met als eindcijfer een 9,5. Na zijn tuba studie is hij begonnen met Hafabra directie bij Fried Dobbelstein. Deze studie heeft hij in september 2013 met goed gevolg afgerond (8,5). Masterclasses heeft hij gevolgd o.a. bij Jan Cober, Alex Schillings en Maurice Hamers. Bart remplaceert regelmatig bij o.a. het Orkest van het Oosten, Philharmonie Zuid Nederland, het sinfonieorchester Aachen, Mozarteum Orchester en het Residentie Orkest.

Bart is tubaïst geweest van het Nationaal Jeugd Orkest. Hij heeft onder grote dirigent mogen spelen zoals Jaap van Zweden, Sir. Simon Russle Davis, Neeme Järvi en Michel Tabchnik. Bart heeft verschillende solo optredens mogen verzorgen met o.a. Harmonie St.-Michael Thorn en JungeBläser Philharmonie NRW. Met de ervaring die hij opdeed en doet in de symfonische wereld dirigeert hij ook actief in de Hafabra muziekwereld.

Hij is momenteel dirigent van:
Fanfare Eendracht, Baarlo, 1e divisie – 2010
Fanfare Eendracht, Dieteren, 1e divisie – 2013
Fanfare St.-Wiro ’t Reutje, 1e divisie – 2014
Koninklijke harmonie St.- Caecilia, Swalmen, 2e divisie – 2014

Bestuur en leden zien met vertrouwen en veel plezier uit naar de komende samenwerking.