Bennie wordt gastheer

Algemeen Uitgelicht 9 reacties 1 min. leestijd

Bennie, die veel Weertenaren nog kennen als brugwachter van de Stadsbrug, mag een nieuwe functie bekleden. Hij wordt stadskantonnier van de Weerter binnenstad.

Als kantonnier is Bennie verantwoordelijk voor een schone binnenstad. Hij werd al regelmatig gespot met de speciale stofzuiger, maar we zullen hem vaker gaan zien. De geliefde goedlachse en altijd vrolijke man wordt tevens een gastheer die bijvoorbeeld ook vragen van binnenstadbezoekers zal beantwoorden.

Een woordvoerster van de gemeente licht toe: “Bennie zijn uren worden uitgebreid waardoor hij zich fulltime kan gaan bezighouden met de binnenstad. Dat betekent dat we nu zowel in de ochtend- als de middaguren iemand hebben die de stad schoonhoudt. Dat doet hij o.a. met een soort straat-stofzuiger. Ook geeft hij signalen door als het gaat om een stoeptegel die scheef ligt, lantaarnpaal die stuk is, bordje dat niet goed hangt etc.”.

Met de inzet van Bennie wil men lopende zaken snel aanpakken. Uiteraard is hij aanspreekpunt voor bezoekers die vragen hebben. De gemeente investeert hierin omdat een opgeruimde en gastvrije binnenstad een van de belangrijke aspecten is om aantrekkelijk te zijn.

Interviewtje met Bennie is terug te zien via:
https://youtu.be/8Ci13dYFyZ4?t=36s

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
9 reacties