Foto’s – In het kader van samenwerking en integratie heeft de burgemeester dit jaar gekozen voor twee Gasten van de burgemeester, te weten Dikra Tajjiou en Bram Wicherink. De jongeren bezoeken samen met de burgemeester officiële bijeenkomsten en activiteiten uit zijn agenda.

Het project ‘Gast van de burgemeester’ is in 2008 gestart. De Gast is een jongere die in Weert woont en het leuk vindt om met de burgemeester op te trekken. Burgemeester Jos Heijmans “Ik vind het belangrijk om jongeren te betrekken bij het besturen van onze mooie stad. Door samen op te trekken bekijk je de wereld eens met een andere bril. Heel leerzaam, voor beide partijen.”

Dikra Tajjiou is 17 jaar en zit op de Philips van Horne. Zij volgt de richting Zorg en Welzijn. Na haar eindexamen gaat ze de opleiding Sociaal Cultureel Werk volgen op het Suma College in Eindhoven. Elke zondag geeft ze kickboksles en daarnaast heeft ze een bijbaan bij de Albert Heijn.

Bram Wicherink is ook 17 jaar en zit op 5 Havo op de Philips van Horne. Zijn hobby’s hebben vooral met muziek te maken. Hij zingt bij een zangroep en speelt gitaar. Verder is hij iedere dinsdagavond tussen 22.00 en 24.00 uur te horen op WeertFM. Hij is ook vaak achter zijn computer te vinden om te gamen.

6 REACTIES

 1. Prima initiatief! Misschien dat een aantal sceptici onder ons eens een aantal weken gaan meelopen en na de “stage” objectief en vooral onderbouwd gaan reageren…

 2. Waar slaat dit op? Dus als je meer dan 40 uur werkt per week voor een schraal loon moet je ook nog tijd vrij maken om bij Jos op de koffie te komen want je hebt kritiek op zijn ideeën en besluitvorming?
  Beter komt hij eens meekijken bij mensen die keihard werken om hun gezin te onderhouden maar continu tegen dezelfde problemen aanlopen kn ZIJN

 3. Ik zie in het lijstje dat van de laatste 7 “gasten” er 3 bijzitten met een Arabische naam en van het vrouwelijk geslacht.
  Zou hij geen marokkaans jungske kunnen vinden?
  Dit is natuurlijk een mooie en correcte afspiegeling van de Weerter bevolking!
  2 van de 3 dragen een kleurig geëmancipeerd hoofddoekje. Niet omdat het moet, maar omdat ze dat zelf graag willen :-).

Comments are closed.