(Foto’s) Michelle Saes en Hamza Oubihi worden beiden de nieuwe gast van de burgemeester. Burgemeester Jos Heijmans maakte dit op vrijdag 5 januari bekend tijdens de Nieuwjaarsontmoeting in het stadhuis.

Michelle Saes is 13 jaar oud en zit op het College. Zij zit in de tweede klas van het Atheneum. Ze is lid van volleybal club VC Weert. Ze speelt in de hoofdklasse.

Hamza Oubihi is 14 jaar oud en zit in de tweede klas van het Kwadrant. Zijn hobby’s zijn kickboksen en voetballen.

Ook dit jaar koos de burgemeester voor twee Gasten van de burgemeester vanwege samenwerking en integratie. De Gasten bezoeken samen met de burgemeester officiële bijeenkomsten en activiteiten uit zijn agenda. Daarmee betrekt de burgemeester de jongeren actief bij het burgemeesterschap.

19 REACTIES

 1. Het zou de burgemeester niet zijn als er geen kleurtje komt opdraven. Is eigenlijk schande voor de gewone blanke Weertenaar.
  Hij komt niet naar school waar de gewone kinderen op zitten, hij gaat niet naar voetbalwedstrijden waar de gewone kinderen voetballen. Bah, hoop dat ie gauw met pensioen gaat.

 2. @sjra Heb de gasten vanavond ontmoet en ik kan u zeggen : het zijn gewone Weertenaren.
  Zou mooi zijn als u zich in een hoekje kapot gaat schamen voor uw reactie.
  Of anders gezegd : ik schaam mij als Weertenaar voor uw reactie !

 3. Inderdaad Joost, gewone Weertenaren!
  De jongedame is een telg van de Weerter Knuiters, kleindochter van de helaas te vroeg overleden winkelier Mat Saes uit de Maasstraat (verf/behang/inlijstwerk) en achterkleindochter van Mientje Saes-Gabrieels (vroegere vroedvrouw te Weert e.o.).

 4. Deze man heeft een zwaar leven Joost. Zal zich gezien de (toekomstige) samenstelling van onze samenleving nog vaak van dit soort uitspraken bedienen.

 5. Wat sneu dat iemand afgebrand wordt als die tegen een multiculturele samenleving is

  . Positief discrimineren mag blijkbaar? Diegene zijn zeker ook voor een allochtoon voorrang geven bij een sollicitatie procedure?

 6. Vorig jaar vroeg iemand om een arabisch junkske. Hier heeft de gemeente op geanticipeerd.
  Van de laatste 9 personen, 4 met een arabische naam waaronder 3 meiskes met een fleurig hoofddoekje.

 7. Is de waarheid van de laatste 9 zijn er 4 met een arabische naam.
  Ook jij als linkse wegkijker zult me daarin gelijk moeten geven.
  Vanaf wanneer hebben wij die flapdrol als burgemeester?

 8. Hoezo meen jij te weten wat ik zou moeten snappen.
  Bepaalde types menen ook te weten wat goed voor ons is ten koste van elke prijs …

 9. Als je zo tegen de huidige burgemeester bent heb je vast een goed alternatief klaar staan. Mag ik vragen wie je voor deze post voor gaat dragen?

 10. Er zijn duizenden mensen meer geschikt. Ik hoop dat we over een paar kunnen kiezen wie we als burgemeester willen hebben. Dan zijn we van dat vriendjespolitiek af.

 11. En duizenden welke minder geschikt zijn, dat moet je ook in willen zien!

  Ik vrees als er gekozen gaat worden er meer ongeschikte mensen op een dergelijke post gaan komen. Je kent het wel, in de verkiezingstijd veel plannen van aanpak en beloften. Wat denk jij dat er van de plannen en beloften na 4 jaar terecht is gekomen?

Comments are closed.