Foto’s – Mathilde Dominikowski is Weertenaar van het jaar 2016. Burgemeester Jos Heijmans maakte dit op vrijdag 6 januari bekend tijdens de Nieuwjaarsontmoeting in het stadhuis.

Mevrouw Dominikowski mag zich een jaar lang Weertenaar van het jaar noemen. Zij heeft heeft zich het afgelopen jaar op een uitzonderlijke manier ingezet voor de Weerter gemeenschap. Burgemeester Heijmans: “Mathilde Dominikowski staat symbool voor het sociale gezicht van Weert. Symbool voor wat honderden vrijwilligers afgelopen jaar betekenden voor de opvang van vluchtelingen en de integratie van vergunninghouders. Vanaf september 2015 is zij betrokken bij de opvang op het AZC en is ze vrijwilliger bij de Rode Kruis Winkel. Daarnaast stak ze ontelbare uren in het geven van Nederlandse les aan de bewoners van het AZC. Ze is betrokken bij de persoonlijke begeleiding van verschillende asielzoekers en vergunninghouders. Dit deed ze zowel in de beginfase als nu mensen een woning in Weert hebben. Ook helpt ze hen met allerlei regelwerk bij instanties zoals de Immigratie- en Naturalisatiedienst, de Belastingdienst, de gemeente en Vluchtelingenwerk. Met hulp van andere vrijwilligers heeft ze de taak van coördinator op zich genomen van het Syrische gezin dat moest vertrekken naar Duitsland en sindsdien op een onbekende bestemming verblijft. Zij regelt alles voor deze familie met vier kleine kinderen, wat een grote verantwoordelijkheid is.”

Voor het Cliënten Platform Minima, verzorgt mevrouw Dominikowski kosteloos de PR en communicatie. Daarnaast helpt ze veel inwoners als het gaat om tekstuele zaken, zonder hier kosten voor te declareren. Tot slot is ze afgelopen maand begonnen met een training bij Award Nederland (The International Award for Young People) waar ze later jongeren vanuit Weert en kinderen van vergunninghouders gaat begeleiden.

15 REACTIES

 1. Daarover kun je van mening verschillen. Je kunt ook zeggen ze helpt mensen die hier illegaal verblijven en ze heeft er (samen met anderen) voor gezorgd dat sociale huurwoningen niet meer beschikbaar waren voor Weertenaren die ze nodig hadden. Daarvoor is ze nu beloond. Het is maar hoe je er tegenaan kijkt.

 2. De verdienste van mevrouw Dominikowski staan hierboven beschreven. Misschien voor jou een overbodige vraag maar voor redelijk onbekend…Wat zijn de verdiensten van (ex)vorst Jan dan precies?

 3. Jouw vraag beantwoordt mijn vraag. JIJ hebt niets in Weert te zoeken. Als je enige motivatie of interesse had zou je het zelf uitzoeken.

 4. Ik denk zo dat vorst Jan, samen met zijn gevolg, meer heeft gedaan voor het goed laten verlopen en promoten van de Weerter carnaval dan welke burgemeester dan ook.

 5. Serieus? Iemand die zich inzet voor carnaval is in dit dorp een grootheid? En de burgemeester kiest voor iemand die het laten onderduiken van illegalen coördineert, zodat hij zichzelf een schouderklopje kan geven?
  En dan snappen de meesten nog steeds niet waarom onze burgemeester en de gemiddelde Weertenaar niet serieus wordt genomen.

 6. Zonder deze Mevrouw tekort willen doen,want ik ken haar nl. niet, is een verkiezing of uitverkiezing altijd te plaatsen in een bepaald kader. Een afweging gemaakt door een commissie van de aan en voorgedragen personen. Hoeveel waarde anderen hier aan toekennen, betekenisvol is en hoe waardevol dit als bijdrage in de maatschappij wordt gezien blijft ook altijd een subjectieve afweging. Hoe dan ook iedereen is er vrij in om zijn/haar eigen officieuze Weertenaar vh Jaar te kiezen, geen centje pijn toch.

 7. Dus als ik het goed begrijp moet je uit Weert “oppleuren” als je niet op de hoogte bent van alle ins-en-outs mbt de Rogstaekers…Grapjas. Maargoed, is geen optie en al helemaal geen antwoord op mijn vraag! Lees even Teejoo zijn reactie, wordt jou misschien het eea ook wel duidelijk.

 8. Het linkse kliekje verdeelt baantjes en prijzen.
  Het is overal hetzelfde, men vist uit de eigen vijver.
  Kijk maar eens naar de tv, altijd dezelfde groep bij de NPO of de commerciële zenders. Men schuift steeds in een zelfde groep met geld en baantjes.

 9. Volgens mij heb ik nooit over Vorst jan gesproken als een grootheid. Disqus vroeg naar de verdiensten van Vorst jan en ik gaf antwoord.

 10. Volgens mij wordt er weer eens slecht gelezen…Het gaat over een periode van 12 maanden, jaar 2016! Dus mijn vraag was/is wat zijn in 2016 de verdiensten van Jan geweest?

  Ik persoonlijk denk dat alle voorstanders van Jan, Jan met een nominatie over een pietluttige 12 maanden tekort doen. Is toch 11 jaar zeer actief geweest? Deze man zal naar alle waarschijnlijkheid tzt op een groter podium geëerd worden…

  Dus mevrouw Dominikowski…Van harte Gefeliciteerd!

Comments are closed.