Kaasfabrikant Prika overgenomen

Het familiebedrijf Royal A-ware heeft producent van kaasgrondstoffen Prika uit Weert overgenomen. Met deze overname kan Royal A-ware in eigen beheer kaasgrondstoffen zoals kaaspoeder produceren voor klanten in de voedingsmiddelenindustrie.

Het produceren van kaaspoeder, wat op Kampershoek in Weert plaatsvindt, is een logische uitbreiding van het dienstenpakket van Royal A-ware, dat is gespecialiseerd in het produceren, rijpen, versnijden en verpakken van kaas en andere verse foodproducten.

Kaasgrondstoffen afgestemd op wensen klant
Royal A-ware wil haar klanten een breed assortiment kaas en kaasgrondstoffen bieden. Voedingsmiddelenproducenten die kaaspoeder of geraspte kaas in hun producten zoals pizza’s en snacks verwerken hebben specifieke wensen over bijvoorbeeld verwerkbaarheid en korrelgrootte, aldus CEO Jan Anker. “Met de overname van Prika breiden we ons dienstenpakket verder uit en kunnen we poederkaas en gerapte kaas volgens de specifieke wensen van klanten maken.”

In de fabriek in Weert staat een modern machinepark voor de productie van kaaspoeder, geraspte kaas en kaasblokjes voor de voedingsmiddelenindustrie. De komende maanden bekijkt de directie van Royal A-ware hoe de activiteiten van Prika in het bedrijf kunnen worden geïntegreerd.

Premium Parmigiano Reggiano
Royal A-ware heeft daarnaast eind 2016 de Italiaanse producent van Parmigiano Reggiano “IL RE” aangekocht. De kaasmakerij ligt in de bergen van Appennini, in de buurt van de plaats Reggio Emilia. De Parmigiano Reggiano van deze kaasmakerij behoort tot het topsegment en wordt gemaakt volgens de richtlijnen van “Denominazione di Origine Protetta”, afgekort DOP. In het Nederlands BOB of Beschermde Oorsprongs Benaming. CEO Jan Anker: “Ik ben trots dat we door deze overname onze klanten een geweldig stuk Parmigiano Reggiano gemaakt volgens traditionele receptuur kunnen aanbieden”.

www.prika.eu
www.royal-aware.com/nl