Resultaten flitspalen regio Weert

In de regio Weert staan 10 flitspalen waarvan 6 binnen de gemeente Weert. Je zou denken dat veel mensen weten waar de flitspalen staan, maar toch wisten de palen afgelopen jaar 83.998 verkeersovertredingen te registreren.

De meeste verkeersovertredingen werden geregistreerd door de flitspalen in de gemeenten Nederweert en Leudal. De palen binnen de gemeente Weert flitsten 38.714 keer. Opvallende nieuwkomer is de flitspaal op de Frans Strouxstraat in Stramproy. Deze nieuwe digitale flitspaal werd in juli 2016 in gebruik genomen en veel weggebruikers hadden dat niet in de gaten. Dankzij deze paal in de kern van Stramproy kon het CJIB 13.528 keer een boete versturen.

Drie flitspalen op de Ringbaan-Noord in Weert registreren ook of een verkeersdeelnemer door rood licht rijdt. In 2016 werd deze overtreding 866 keer geregistreerd. In februari j.l. ontstond daarover nog enige discussie omdat deze flitspalen niet goed zouden functioneren.

Bekijk een overzicht van het aantal geregistreerde verkeersovertredingen (PDF):
http://iwdg.nl/flitspalen2016

En op verzoek een overzicht van heel Nederland:
https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-veiligheid-en-justitie/documenten/rapporten/2017/01/17/instroom-wahv-beschikkingen-snelheid-en-verkeerslichten-per-digitale-paal-per-provincie-totaal-2016