Ombouw van AC restaurants

Restaurantketen La Place, dat na het faillissement van V&D onderdeel is geworden van Jumbo, heeft overeenstemming bereikt met Gr8 Investments over de overname van alle 18 AC Restaurants langs de Nederlandse snelwegen, zo bevestigt Jumbo vandaag.

De aangekochte AC Restaurants worden gefaseerd omgebouwd naar La Place. Ook aan de snelweg A2 tussen Weert en Nederweert liggen twee AC restaurants. Voor hen staat ook een grootse opbouwoperatie op de planning. Er wordt tevens gekeken naar de aanleg van een drive thru voor de naastgelegen Burger King, zo melden ingewijden.

Bart van den Nieuwenhof, managing director van La Place: “Met deze deals en de groei van onze eigen restaurants kunnen we met La Place weer snel de positie innemen die we ooit hadden in Nederland. Daar ben ik erg blij mee!” Ook de buitenlandse expansie van de restaurantketen gaat onverminderd voort, met onder meer nieuwe vestigingen in Toronto, Zürich en Parijs. La Place verwacht in 2017 ruim 1.000 nieuwe arbeidsplaatsen te kunnen creëren.

Wanneer de AC restaurants in Weert aan de beurt zijn is nog niet bekend, maar men vermoed wel dat het nog enkele jaren kan gaan duren.

La Place is er in 2016 in geslaagd snel haar positie terug te winnen op de Nederlandse markt. Met een omzet van € 103 mln realiseerde La Place op vergelijkbare basis (dus zonder de gesloten vestigingen in de V&D warenhuizen) een omzetgroei van 12%. Hiervan is 5% groei gerealiseerd in de restaurants die al langer dan een jaar open zijn.