Miljoen kijkers voor Heijmans

30 reacties
Beeld: KRO / NCRV

Burgemeester Heijmans van Weert staat al een aantal dagen in de spotlights van de landelijke media. Zowel in kranten als op de Nederlandse tv wordt zijn aanpak tegen de criminele asielzoekers uitgebreid besproken.

Gisteren schoof Heijmans aan tafel bij de talkshow van Eva Jinek. Aldaar vertelde hij over het hoe en waarom. De burgervader van Weert zoekt graag het randje van de wet op om zijn inwoners te beschermen tegen het leed. Andersom springt hij ook in de bres voor vluchtelingen die echt in nood zitten. Naar aanleiding van de uitzending riep de website GeenStijl.nl Heijmans uit tot ‘Nederlander van het jaar 2017’ (http://iwdg.nl/2iBJXtk). Ook bij radio 1 waren ze lovend over de burgemeester. Volgens taalkundige Jan Beuving sprak de burgemeester “klare taal” en daarmee was hij de Spreker van de Dag (beluister: http://iwdg.nl/2j5P7KR).

De talkshow van Eva Jinek met de burgemeester van Weert trok gisteren 1.051.000 kijkers, zo blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Volgens de mediacourant is het de meest bekeken aflevering ooit voor Jinek. De talkshow van Jinek wist slechts één keer eerder de grens van een miljoen kijkers te passeren, namelijk op woensdag 7 januari 2015. Die uitzending was op de dag van de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs en trok 1,011 miljoen kijkers, aldus de mediacourant.

Bekijk de uitzending via:
http://evajinek.kro-ncrv.nl/fragmenten/burgemeester-van-weert-gaat-26-criminele-asielzoekers-uitzetten

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
30 reacties