Stadspreens Maurice I

18 reacties
Foto door: Loes Mennen Fotografie

Op zaterdag 14 januari jl. is, aansluitend aan de Gala Bonte Avond in het Munttheater, Maurice Houben uitgeroepen tot 73e Stadsprins van Weert. De 44-jarige zoon van Bert Houben en Toos Schreurs woont samen met Wendy Vleeshouwers aan de Kerkstraat 167 in Weert.

De nieuwe Hoogheid is geboren en getogen op de Regentesselaan op Keent, werkte als postbode en was ruim 12 jaar eigenaar van ‘House of Billiards’ in de Smeetspassage. Sinds 2 januari jl. is hij werkzaam bij Sligro in Weert waar hij verantwoordelijk is voor de wijn- en gedistilleerdafdeling.

Op sommige dagen is Prins Maurice I geen onverdienstelijk poolbiljarter, zo werd hij afgelopen jaar Nederlands kampioen bij de 40-plussers. Daarnaast is uiteten een grote hobby, van friettent tot sterrenrestaurant; Maurice geniet ervan. Mensen plagen, soms op of net over het randje, Prins Maurice vindt het prachtig. Hij is dus, in plat Weerts, een échte ‘Jênser’.

Met V.V. de Jênsers doet Maurice al 25 jaar mee aan de Groeëte Rogstaekersoptocht. En niet onverdienstelijk want men won al 2 maal de Knouwelpriês en werden al eens 4een 3e in de optocht. In 2015 werd wel de Knouwelpriês binnengehaald, maar werd met de “Kiloknallers” nét langs de Gouwe Rog gegrepen.

Als échte ‘Jênser’ heeft Rogstaekerspreens Maurice I de ‘orde van de Jênser’ ingesteld.

Zijn devies voor de komende dolle dagen luidt:

MAAKTJ LÔL, PLEZEER EN LACHTJ MINSE MIEËR KÂN ICH MICH AS PREENS NEET WÎNSE

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
18 reacties