5 keer goud in hoogste divisie

Foto’s – In het weekend van 18 en 19 februari hebben de eerste divisieturnsters van Jan van Weert maar liefst 5 gouden titels weten te bemachtigen tijdens het Limburgs Kampioenschap turnen in Meerssen.

Deze turnsters hebben dit weekend 2 wedstrijden geturnd: de toestelfinales en de meerkamp. Tijdens de toestelfinales domineerde de turnsters uit Weert telkens het hoogste podium. Nadieh van Pol werd Limburgs Kampioen op sprong en brug en Karlijn Schlatmann op balk en vloer. Opmerkelijk daarbij is dat de turnsters van Jan van Weert, ondanks de beperkte trainingsfaciliteiten in Weert, toch het hoge niveau weten bij te benen.

De dag na de toestelfinales mochten de turnsters wederom terugkeren naar het zuiden, om de belangrijkste Limburgse wedstrijd van het jaar te turnen: de Limburgse Kampioenschappen. Na het turnen van de meerkamp, met nieuwe elementen en een hogere moeilijkheidsgraad dan vorig jaar, kreeg Nadieh van Pol het hoogste goud van Limburg omgehangen. Karlijn Schlatmann werd tijdens deze finale 3e met een klein verschil met Sanne Teunissen die de 4e plek heeft behaald.

Ook de turnsters van de 2e t/m 4e divisie van Jan van Weert hebben dit weekend deelgenomen aan het Limburgse Kampioenschap. De Limburgse Kampioenen hierbij zijn geworden: Levi Driessen (pupil 1 N3) en Nikki Thielens (2e divisie senior). Het zilver ging naar: Lotte Hermans, Tara Ghulam Shazari en Brechtje Vanderfeesten. Ten slotte werden de bronzen medailles werden omgehangen bij: Ninthe Hendriks en Aafke de Veen.

De trainers en het bestuur van Jan van Weert kijken met een trotse blik terug op een geslaagd Limburgs wedstrijdseizoen. Het landelijke wedstrijdseizoen is overigens nog niet voorbij. De halve finales en het Nederlands Kampioenschap liggen nog in het verschiet.

[nggallery id=’4770′]