In het carnavalsweekend wordt op zondag 26 februari de grote Rogstaekersoptocht georganiseerd. Traditiegetrouw kun je naar deze optocht kijken, die over de binnenring van de Singels gaat. Wat betekent dit voor de bereikbaarheid van de binnenstad en het parkeren?

Bereikbaarheid binnenstad

De optocht gaat over de Wilhelminasingel, Bassin, Kasteelsingel en Emmasingel. De binnenring van de Singels is daarom afgesloten voor het verkeer. De buitenring van de Singels blijft wel open voor verkeer. Daar rijd je in eenrichtingsverkeer en kun je de binnenstad bereiken.

Daarnaast zijn de Parallelweg en de Driesveldlaan ook afgesloten. De carnavalswagens verzamelen op de Parallelweg en rijden via de Driesveldlaan naar de Wilhelminasingel. Kom je vanaf de Louis Regoutstraat en de Stationstunnel? Dan kun jedus niet afslaan richting Parallelweg/Driesveldlaan. Wel kun je afslaan richting Stationsplein / St. Maartenslaan.

Parkeren

De parkeergarages en parkeerpleinen die binnen de Singels liggen, zijn op 26 februari tussen 12.00 en 17.00 uur niet bereikbaar. Daarnaast is ook de Centrumgarage aan de Driesveldlaan niet bereikbaar. Omwonenden die in deze garages parkeren, kunnen hun auto dus niet in- of uitrijden. Wel zijn de parkeergarages Stationsplein en Poort van Limburg bereikbaar.

Fietsers en voetgangers

Voor fietsers en voetgangers is de binnenstad zo veel mogelijk bereikbaar. Jouw fiets kun je bijvoorbeeld stallen in de stallingen op het Stationsplein, de Parallelweg of het St. Raphaëlpad.