Camera’s bij Belgische grens

In opdracht van de Belgische politie zijn onlangs bij de grensovergangen bij Weert nieuwe camera’s geplaatst. Deze vaste camera’s, op Belgische grondgebied, zullen alle voertuigen controleren die de grens bij Weert passeren of die verder in of uit de gemeenten Kinrooi en Bocholt rijden.

Wie onlangs via de Kempenweg in Weert of de Frans Strouxstraat naar België is gereden heeft de camera’s vast zien staan. “De strategische plaatsen voor deze vaste ANPR camera’s zijn zorgvuldig bepaald. Hierbij werd rekening gehouden met de ideeën en visies van de buurgemeenten, ook de Nederlandse, maar ook met de plaatsen waar nu reeds vaste ANPR camera’s staan of in de toekomst zullen geplaatst worden”, zo licht de Belgische politie toe.

De informatie die door de slimme camera’s wordt verzameld is erg nuttig voor misdaadoplossing en/of voorkoming alsook voor het opsporen van gezochte auto’s. Daarnaast kunnen de camera’s ook informatie geven over de verkeersactiviteit.

Netwerk
De camera’s maken deel uit van een groot netwerk. In de Belgische buurtgemeenten, ook in Hamont-Achel bij Budel, zijn de afgelopen maanden meer van dit soort slimme camera’s geplaatst. Deze zijn allemaal met elkaar gekoppeld. “Hoe uitgebreider dit netwerk is, hoe efficiënter de opsporing van voertuigen wordt en hoe groter de kans voor het oplossen van misdrijven wordt”, aldus de Belgische politie.

Extra personeel
Onze zuiderburen zetten extra personeel in om nuttige informatie van de camera’s te verzamelen. Tevens zal men de camera’s continu up to date houden met de laatste info over gezochte voertuigen. Met de plaatsing van deze vaste ANPR camera’s bij de landsgrenzen wordt de pakkans van misdadigers verhoogd.