In opdracht van de Belgische politie zijn onlangs bij de grensovergangen bij Weert nieuwe camera’s geplaatst. Deze vaste camera’s, op Belgische grondgebied, zullen alle voertuigen controleren die de grens bij Weert passeren of die verder in of uit de gemeenten Kinrooi en Bocholt rijden.

Wie onlangs via de Kempenweg in Weert of de Frans Strouxstraat naar België is gereden heeft de camera’s vast zien staan. “De strategische plaatsen voor deze vaste ANPR camera’s zijn zorgvuldig bepaald. Hierbij werd rekening gehouden met de ideeën en visies van de buurgemeenten, ook de Nederlandse, maar ook met de plaatsen waar nu reeds vaste ANPR camera’s staan of in de toekomst zullen geplaatst worden”, zo licht de Belgische politie toe.

De informatie die door de slimme camera’s wordt verzameld is erg nuttig voor misdaadoplossing en/of voorkoming alsook voor het opsporen van gezochte auto’s. Daarnaast kunnen de camera’s ook informatie geven over de verkeersactiviteit.

Netwerk
De camera’s maken deel uit van een groot netwerk. In de Belgische buurtgemeenten, ook in Hamont-Achel bij Budel, zijn de afgelopen maanden meer van dit soort slimme camera’s geplaatst. Deze zijn allemaal met elkaar gekoppeld. “Hoe uitgebreider dit netwerk is, hoe efficiënter de opsporing van voertuigen wordt en hoe groter de kans voor het oplossen van misdrijven wordt”, aldus de Belgische politie.

Extra personeel
Onze zuiderburen zetten extra personeel in om nuttige informatie van de camera’s te verzamelen. Tevens zal men de camera’s continu up to date houden met de laatste info over gezochte voertuigen. Met de plaatsing van deze vaste ANPR camera’s bij de landsgrenzen wordt de pakkans van misdadigers verhoogd.

5 REACTIES

 1. Dus as ig vannuut Wieert effe gaon tênke beej de “Grenspoal” in Kinrooi, staon ig dur al twiee kieer op! En volgus mig bin ig neet de ennigste dae dao gieet sjoppe!
  Det ekstra persenieel zal haart noeedig zeen. Det keumtj al gauw auge tekort, deenk ig.

 2. De ANPR camera’s werken zelfstandig en geven in de meldkamer een signaal wanneer er een hit is. Extra mensen zijn dus niet nodig.
  Overigens is Umans in Hamont het goedkoopst. Scheelt 25ct per liter benzine met Nederland !

 3. Stieet tog in ut persberigt: “extra personeel”.
  En waat de benzien betreftj:
  * Tango Wieert:(Nederland): € 1,509 (Heppie Teursdeej?).
  * Grenspoal Kinrooi,Molenbeersel (België): € 1,379.
  * Umans Hamont-Achel (België): € 1,349.
  Di-j vieefentwintjig sent hep ig nog neet kunne veenge!

Comments are closed.