International Award For Young People

Plaats een reactie

The International Award For Young People (IAYP) is speciaal bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 24 jaar. Het doel is dat jongeren hun talenten en eigen kracht ontdekken, succeservaringen opdoen en het beste uit zichzelf halen. In Weert kunnen alle jongeren die gemotiveerd zijn deelnemen. Ze worden begeleid door een team van 10 vrijwilligers uit Weert; statushouders & Weertenaren, jong & wat ouder, mannen & vrouwen.

Over het programma
Jongeren ondernemen vrijwillig en in hun vrije tijd activiteiten op vier gebieden: vrijwilligerswerk, individueel talent, sport en expeditie/exploratie. Zij doen dat bij verenigingen of organisaties in Weert en omstreken. Als jongeren individuele doelen kiezen voor deze vier gebieden en er een vastgestelde periode aan werken, ontvangen zij een Bronzen, Zilveren of Gouden Award. Een Award is niet alleen een bewijs van doorzettingsvermogen en groei, maar ook een manier voor jongeren om zich te onderscheiden van anderen. Jongeren die aan het programma hebben deelgenomen ervaren hiervan voordelen bij sollicitaties, maar ook bij het aanmelden bij vervolgstudies.

Over de International Award groep in Weert
Donderdag 2 februari hebben de eerste 8 jongeren zich aangemeld en zaterdagochtend zijn ze begonnen met het uitzoeken van hun ambities en mogelijkheden. Zaterdag 11 en 18 februari zijn nog twee bijeenkomsten bij Punt Welzijn aan de Beekstraat; van 10.30 uur tot 12.00 uur. Heb je interesse of wil je meedoen kom dan naar de Beekstraat, meld je aan via Facebook; International Award Weert of stuur een mail naar [email protected].

The International Award for Young People in Nederland
In 2018 bestaat TIAYP 25 jaar in Nederland. Vooral binnen het onderwijs maar ook binnen het jeugd- en jongerenwerk en Scouting Nederland volgen elk jaar weer zo’n 700 jongeren het programma. Het programma TIAYP is in 1956 ontstaan als gevolg vanwege de mijnsluitingen in Engeland. Op dit moment wordt het programma in zo’n 140 landen uitgevoerd en nemen er zo’n 8 miljoen jongeren deel.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie