De Tiendschuur overgedragen

Foto’s – Maandag vond de officiele overdracht / levering plaats van de Tiendschuur in Weert aan de Recollectenstraat. De Weerter notaris Veugen koopt het voormalige museumgebouw van de gemeente Weert. De bedoeling is dat het markante gebouw een kantoor- en woonfunctie krijgt. De leveringsacte werd getekend in het bijzijn van wethouder Van Eersel.

De Tiendschuur dankt zijn naam aan de schuur waarin sinds 1450 tot in de 18e eeuw de tienden, belasting in natura aan de heren van Horne en hun opvolgers, werden opgeslagen. Het pand werd in zijn huidige verschijningsvorm gebouwd in 1927 met grondvesten uit 1700 en monumentale bordestrappen van 1880 en 1927.

Het pand heeft in de loop der tijd meerdere functies gekend en is onder meer jarenlang in gebruik geweest als ambtswoning van de burgemeester. Halverwege de jaren ’80 van de vorige eeuw is het gebouw ingericht als museum voor de vaste collectie over de historie van Weert. Naast historische exposities werd het museum ook gebruikt voor tentoonstellingen met hedendaagse kunst.

Met de verkoop aan dhr. Veugen start een nieuw hoofdstuk voor dit gezichtsbepalende gebouw en krijgt het weer een nieuwe functie en gebruik.

[nggallery id=’4745′]